SZEGED – A szegedi múzeum is ünnepel március 15-én: óriás huszárszínező és kézműves foglalkozások várják a kicsiket, ajándék tárlatvezetések pedig a felnőtteket a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein – tájékoztatta szerkesztőségünket Hegedűs Anita, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.

Nyitva tart a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria is március 15-én délelőtt 10 és este 6 óra között. Az események központja a Móra Ferenc Múzeum lesz, ahol óriás huszárszínezővel várják a gyerekeket.

Hivatalos facebook esemény: www.facebook.com/events/1368033439968940

A főépületben és a Fekete házban is készíthetnek forradalmi relikviákat kicsik és nagyok a kézműves foglalkozásokon, emellett mindkét kiállítóhelyen ajándék tárlatvezetéseket is tartanak. Az önkéntes tárlatvezetők a díszteremben, a Móra-emlékszobában, a néprajzi állandó kiállításon, valamint a Fekete ház enteriőr-tárlatán várják az érdeklődőket egész nap. Mindemellett a Kass Galéria kiállításai is nyitva tartanak a nemzeti ünnepen.

Az ajándék vezetések időpontjai, részletes információk a múzeum Facebook oldalán keresztül érhető el: www.facebook.com/moramuzeum