Huszonegy új Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet vesz át idén a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság, amely négy új célállomást és hetven új útvonalat vesz fel járathálózatába. Fotó: Piotr Hojka

A légitársaság keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint júliusig Athén, Tallinn, Harkov és Bécs is elérhetővé válik a Wizz Air hálózatában, az osztrák főváros repülőtere nyártól bázisként üzemel majd.

A bővülés több mint kétmilliárd dolláros befektetést jelent 11 bázison Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában és Grúziában.

Budapestre újabb Airbus A320-as érkezik, amellyel a ferihegyi flotta repülőinek száma 11-re nő.

A Wizz Air tavaly novemberben jelentette be, hogy 146 Airbus A321neo repülőgépet rendelt, és ezzel rendelésállománya 281-re nőtt.

 

Röviden a Wizz Air légitársaságról

A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. egy magyarországi bejegyzésű diszkont légitársaság, melynek tulajdonosa a Jersey szigeten bejegyzett Wizz Air Holdings. Központi irodája Budapesten található, míg cégközpontja üzleti megfontolásból Genfben. A több mint 1300 milliárd forint piaci értékű vállalat Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága, mely 89 repülőgépével 13 ország 28 bázisáról üzemeltet járatokat. Több mint 600 útvonalon, 44 ország 145 célállomására repülnek gépeikkel, és 3500 embert foglalkoztatnak. 2010-es árbevétele alapján a Figyelő listáján a 42. legnagyobb magyarországi vállalat volt.