BUDAPEST – Kultúrák Találkozása Fesztivál néven három napos rendezvénynek ad otthont a Budapesti Kulturális Központ és a Kalunba Közösségi Ház. A március 8-án kezdődő színes kavalkádban kiállítások, filmvetítések, koncertek és családi programok jelentenek kikapcsolódást. A fesztivál ingyenesen látogatható – tájékoztatta szerkesztőségünket Nagy Szabolcs, sajtóreferens. 

Jahan Batboo iráni keramikus, festőművész tárlatával kezdődik március 8-án a Kultúrák Találkozása Fesztivál. A program párosul egy nemzetközi installációs kiállítással, aminek lényege, hogy 16 nemzetközi művész 50×50 centiméteres vászon mandaláját illesztik össze és mutatják be a nagyközönségnek.

A megnyitó március 8-án, délután 17:00-kor lesz a Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) II. emeleti Művésztermében, melyben közreműködik Said Tichiti és Vázsonyi János. 

Fotó: Said Tichiti & Vázsonyi János, bmknet.hu

A marokkói Said Tichiti volt az első, aki a gnawa zenét Magyarországon bemutatta és zenei körökben ismertté tette Chalaban nevű zenekarán keresztül. A gnawa, szülőhelyén, Marokkóban a rabszolgák és leszármazottaik kultúrájának a része, és szorosan kapcsolódik a gyógyító transz-szertartásokhoz. Ezt az ősi, szakrális, transz-zenei formát nevezte William Burroughs „a világ legrégebbi, 4000 éves rock’n’roll-jának”.

A három napos rendezvény egy igazi színes kavalkád, többek közt családi programokkal, gasztronómiával, filmvetítésekkel, koncertekkel. Bemutatnak három dokumentumfilmet is, egy magyar, egy szlovén és egy bosnyák alkotótól. Burns Katalin perzsa nyelven énekel majd, őt Gyarmati Gábor kíséri gitáron.

A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

A teljes programsorozat:
www.bmknet.hu/bmk-rendezvenyek/8767-kulturak-talalkozasa-fesztival

Facebook esemény: 
www.facebook.com/events/149761885702142/