BUDAPEST – Március 2-án Budapesten, a Dürer Kertben végre lezajlott a várva-várt női zenész felvonulás, a Dáma Lárma. Ennek apropóján a főszervező zenekar énekesnőjét és egyben frontasszonyát, Sicut is megszólaltattuk kicsit önmagáról, zenei múltjáról, jelenéről, és jövőbeli terveiről.

Még a Dáma Lárma esemény előtt készítettünk egy interjút Sicuval, azaz Weiszné Koós Ilona Mónikával, a Vasmacska zenekar énekesnőjével, aki egyben a Dáma Lárma főszervezője is. Íme a korábbi hanganyagunk…

Az eseményen megannyi női zenész lépett fel, erről részletes információkat itt találhatnak, akiket esetleg bővebben érdekel a téma.

A Dürer Kertben az esemény hangosítását pedig nem más, mint rádiónk kollégája, Kocsis Vilmos ”Körte” végezte.

Időközben pedig a nagy sajtóérdeklődést kiváltó eseményen a Petőfi tévé is tett egy élő bejelentkezést tett, melyet itt tekinthetnek meg, akiket érdekel. Minden korábbi egyéb sajtóérdeklődés ellenére, a szerkesztőségben úgy gondoltuk egy rövid, de velős interjú, mely végre kicsit több információval szolgál Sicuról igazán figyelmet érdemel, hiszen a hölgy nem mindennapi jelenség, és nem hétköznapi pozitív energiát tesz mind a saját zenekaraiba, mind az egyedülálló női, rock zenész megmozdulás szervezésébe…. Szó mi szó, igazán itt az ideje őt kicsit jobban is megismernünk.

Tehát íme egy kis extraként a Civil Hang Rádió különkiadása, a személyesebb hangvételű interjú Sicuval, melyben maradt a hangsúly végig a zenén, amibe Sicu annak idején még tiniként szeretett bele. De meséljen erről ő maga…