Február 3-án, szombaton rendezik meg először a Szegedi Népviseletes Bált az Alsóvárosi Kultúrházban.

A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatja, de megszólalnak mellette a Mentés Másként Zenekar, a Nyenyere Egylet, illetve Czuczor Mátyás és barátai is, vendégelőadóként közreműködik a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttes.

A bál tombola-fődíja egy teljes rend dél-alföldi női viselet a szervező Cuháré Táncműhely jóvoltából.

A szegedikumként is elhíresült papucsról szóló kvízjátékon a szerencsés nyertes egy pár, Sallay Tibor cipész által készített szegedi papucsot vihet haza a Szegedi Papucsért Alapítvány felajánlásának köszönhetően. A játékban azonban – ahogy a meséhez illik –csak az vehet részt, akinek a lábára ráillik a papucs!

A 2018. február 3-án a szegedi Alsóvárosi Kultúrházban (Kapca) megszervezésre kerülő rendezvényen a hagyományőrzés mellet egy igazi farsangi bált szeretnénk megvalósítani, mulatsággal, tánccal, zenével, vacsorával, tombolával. A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatja, de megszólalnak mellette a Mentés Másként Zenekar, a Nyenyere Egylet, illetve Czuczor Mátyás és barátai hangszerei is. Vendégelőadóként közreműködik a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttes.
A rendezvény házigazdája: Törőcsik István.

Rendezvényünket olyan neves személyek tisztelik meg, mint Juronics Tamás, táncos, koreográfus, rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője; Dr. Felföldi László, az MTA Zenetudományi intézetének ny. igazgatóhelyettese, többszörösen kitüntetett néptánckutató, Csizmadia Anna, népdalénekes, a „Fölszállott a páva” népzenei- és néptáncos tehetségkutató szóló ének kategória győztese, Dr. Varga Sándor néprajzkutató, etnológus.

Belépőjegy: 3000 Ft, mely tartalmazza a vacsora árát.
Jegyrendelés az alábbi linken keresztül történhet:
https://goo.gl/xf5BnF
Bankszámlaszám: 12067008-01584158-00100001
Átutalásnál a megjegyzés rovatba kérjük beírni a megrendelő nevét. A megrendelt jegyekről e-mail-ban visszaigazolást küldünk.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/560683164278463

Pár szóban a SZEGEDI PAPUCSÉRT ALAPÍTVÁNYról
Dr. Szögi Zoltán, nyugalmazott jogtanácsos, attól a közéletű céltól vezérelve, hogy a szegedi papucs több száz éves hagyományát ápolják, átadják és fejlesszék, hazai és nemzetközi vonatkozásban népszerűsítették, 2017. november 1-én alapítvány létrehozását határozta el az alábbiak szerint:

a szegedi papucs készítés tudásának ápolása és továbbadása, hazai és nemzetközi népszerűsítése, az Innováció támogatása, a szegedi papucshoz kapcsolódó népszerűsítése, illetve tudományos kiadványok megjelentetése, a papucskészítő mesterek segítése, gyűjtemény és látványműhely létrehozásának támogatása.

Közhasznú tevékenységek: nevelés-oktatás, képesség fejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása.
Az alapítvány nyitott, tevékenysége során épít a támogatók kezdeményezéseire, javaslataira.

 

További információ

http://szegedipapucs.info