Rockzenei „ezen a napon” – December 28.

 

Ebben a rovatban a Civil Hang Stúdió munkatársa, Szibilla a teljesség igénye nélkül pár érdekes, avagy legendás dátumot válogat a rockzene történelméből.

1946 Megszületett Edgar Holland Winter, amerikai rock és blues előadó. Multiinstrumentalista zenész, hiszen az éneklés és a zongorázás mellett játszik még gitáron, szaxofonon és dobon is. Legnagyobb sikereit az 1970-es években érte el a The Edgar Winter Group tagjaként, melyben Chuck Ruff, Rick Derringer és Dan Hartman társaságában zenélt. Legismertebb dalai a Frnkenstein vagy a Free Ride. Pályafutása során együttműködött olyan előadókkal, mint: Johnny Winter, Rick Derringer, The Edgar Winter Group, Sawbuck, Ringo Starr & His All-Starr Band, David Lee Roth, Todd Rundgren, vagy Ronnie Montrose.

Testvére, a szintén zenész Johnny Winter. John Dawson „Johnny” Winter III (Beaumont, Texas, 1944. február 23. – Zürich, 2014. július 16.) kétszeres Grammy-díjas amerikai albinó blues gitáros, énekes és producer. Testvére, a szintén albinó Edgar Winter billentyűs, gitáros, szaxofonos, ütős.

A képen a The Edgar Winter Group látható. B-J: Chuck Ruff, Rick Derringer, Dan Hartman és Edgar Winter.

Forrás

Wikipedia.org