Kiemelt fotónk forrása: Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának honlapja.

Mórocz Sándor a Felnőttképzési Intézet Nyílt napján készített interjút Dohorné Kostyál Zsuzsannával, aki 2017 januárja óta az NMI Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának módszertani referense.

Dohorné Kostyál Zsuzsanna feladatai közé tartozik a határon túli kulturális kapcsolatok építése és fenntartása, szakmai kapcsolattartás a megyei intézményekkel, civil szervezetekkel, települési értéktárak fejlesztése, megyei értéktár bizottsági munka, települési közösségek fejlesztésére irányuló kezdeményezések, amatőr művészeti csoportok munkájának támogatása, pályázati információ és tanácsadás, kapcsolattartás a megye településeinek vezetőivel, munkáltatói feladatok ellátása a Kulturális Közfoglalkoztatási Programban. Tagja a Csongrád Megyei Értéktár Bizottságnak, a Csongrád Megyei Népművelők Egyesületének, a KÓTA Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége Népzenei Bizottságának.

Január óta nem intézmény, hanem civil szervezet az NMI, míg az SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet változatlanul az egyetemhez tartozó intézmény. 2017. december 7-én nyílt napot tartottak, ahol a résztvevők workshopokban is részt vehettek, és bemutatták az intézet által gondozott szakokat, a kulturális mediáció és az andragógia mesterszakokat, de mindenekelőtt azért is hozták létre most ezt az eseményt, hogy bemutassák az új, most induló közösségszervező szakot. Kiderült többek között az is, hogy jövőre, azaz 2018 szeptemberében Andragógiai és Kulturális mediáció mesterszak is indul az intézményben.

Hogyan lehetne népszerűsíteni a  közösségeket? Mi a Nemzeti Művelődési Intézet milyen szerepet játszik a munkájukban? Képzett önkéntesek is kikerülhetnek a Felnőttképzési Intézetből? Mit tanulhatnak egymástól a vidéki vagy a városi közösségek?

További, az interjúban elhangzott információkért kattintsanak az alábbi linkre:

További információk, és anyagaink a Nyílt Napról:

 

További információ az intézet hivatalos oldalán:
https://www.facebook.com/sztejgypkfelnottkepzesiintezet/

NMI Művelődési Intézet Nkft. Csongrád Megyei Irodájának hivatalos oldala:
http://kozossegimuvelodes.hu/megyei-iroda/nmi-muvelodesi-intezet-nkft-csongrad-megyei-irodaja/