Divatbemutató kicsit másképp. Ez egy Szombathelyről indult civil kezdeményezés, amely keretén belül a manökenek különböző formában sérült emberek. A Divatshowt a tervek szerint jövőre Szombathelyre és Veszprémbe, sőt remélik, hogy Budapestre is elviszik. De Dóri ígérte, Szegedről sem feledkeznek el. Boros Tamás az ötletgazdával és főszervezővel, Mák Dórival beszélgetett.

Ahhoz képest az első vidéki állomás volt és úgymond 3 év tervezete volt ez a Szeged, mert generációs barátság köt ide. Nagyon jónak látom, hiszen telt házunk volt. Egy-két szék maradt csak üresen. Nagyon örülök, hogy Szeged megmozdult. Ahogy elnéztem a jótékonyság sem marad el és a GEMMA központot fogjuk tudni támogatni. Jövőhéten tudok erre egy fix összeget mondani, amikor a könyvelő is látja, hogy mennyi jött be, itt is mennyi jött be és a számlára is. Ennek a nagy részét a GEMMA központnak szeretnénk felajánlani a játszótér megvalósításához.

Ez az esemény kicsit össze is hozta a különböző, egyébként helyi egyesületeket és önkormányzatokat. 

Amiért ez létrejött az az, hogy ne legyen különbség és különbözőség, ne legyenek másságok. Mert az, hogy valakin látszik valami, valakin meg nem attól még nem más. Tehát segíteni kell őket, akár közlekedésben vagy akár etetésben. Bármiben. Az élet ilyen. Egyszer így ad, egyszer úgy vesz el, de akkor sem mások és én azt gondolom, hogy tényleg nincs különbség és különbözőség és az elfogadás a legfontosabb töltődés. Olyan mosolyokat és olyan örömöket, amelyeket kapunk a modellektől azt sehol máshol nem kapunk.

Hogyan és mi alapján jött az ötlet?

Volt nekem egy mini kávézóm Szombathelyen és az előtt a padka 40 cm körül van. Ez egy zárt udvari U-alakú parkoló és egy kerekesszékes nagyon jóképű srácot toltam fel szakadó esőben, hogy felsegítsem mert sehol nem tudott feljönni. Egy anyuka befogta a kislánynak a szemét, nagyon csúnyát mondott neki és átrántotta a kocsik között.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: