Ez a címe annak a projektnek, amit brüsszeli kiírás után, és majd brüsszeli forrásból nyert meg Szeged városa. E projekttel kapcsolatos tudnivalókról Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester beszélt rádiónknak.

Az Urban Innovative Actions pályázati lehetőséget igyekeztünk kihasználni. Ez egy Európa összes városa számára nyitva álló pályázati lehetőség, aminek az a következménye, hogy jelentős verseny zajlik ezekért a forrásokért.
Olyan városi projektekkel lehet pályázni, amelyek valamilyen módon újszerűnek mondhatóak.
Nagy szegedi munkaadókkal együtt szeretnénk a fenntartható mobilitás ügyén dolgozni. Velük együttműködve és a munkavállalóikkal felmérni azt, hogy milyen közlekedési lehetőségeik vannak, tanácsadást biztosítani arra, hogy hogyan lehet fenntartható módon eljutni arra a konkrét munkahelyre, és megvizsgálni azt, hogy milyen problémák adódhatnak. Tehát például egy rossz átszállási kapcsolat esetén menetrendet módosítani, vagy mondjuk az adott munkaadónál, ha sokan szeretnének kerékpárral járni, akkor legyen megfelelő számú kerékpár tároló, esetleg zuhanyzó.
Emellett lennének informatikai fejlesztések, amiben a mobiltelefonos applikáció kerülne kifejlesztésre.
Ezen keresztül is és más egyéb városi közlekedési adatokból is szeretnénk elemzéseket végezni arra vonatkozóan, hogy merre zajlik a közlekedés, hiszen ez is egy információt jelent a vonalhálózat továbbfejlesztésekor, vagy abban az esetben, hogy ha szeretnénk tudni, hogy milyen forgalom várható egy városi rendezvény kapcsán.

Kedden jelentették be az eredményeket. Gondolom még részletes költségvetést vagy részletes és végleges tervezési dokumentációt nem lehetett végrehajtani. Van e valami ötlet rá? Tehát a költségvetés legalább százalékosan hogyan fog kinézni? Mire kell költeni ebből az összegből és az informatikai fejlesztést milyen módon fogják végrehajtani?

Több partnerünk van ebben a projektben. Több mint 3 millió euró a teljes költségvetése ennek a projektnek. Ehhez kapunk 2,6 millió euró támogatást. Legnagyobb partner 700 ezer eurós költségvetéssel az önkormányzat, hiszen mi fogjuk össze ezt az egész projektet. Az egyik legnagyobb partnerünk az egyik szegedi informatikai cég, akik az applikációfejlesztést végeznék. A projekt szempontjából ezek a legnagyobb tételek de összesen 10 partnerrel dolgozunk együtt.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

Fotó