A Szegedi egyetemi színház megtartotta tegnap 15. évadának sajtótájékozatóját. Az évad legfőbb eseményeiről, feladatairól beszélgetett Boros Tamás Varga Norbert művészeti vezetővel.

Általában mi az Őszi Kulturális Fesztivál ideje alatt és az őszi időszak alatt szoktunk új bemutatót csinálni. Most fordított lesz, tehát tavasszal fogunk új bemutatót tartani. Azért oszlik két részre mert ez a rész, ez az őszi időszak  a továbbjátszásokról szól. Ez alatt azt lehet érteni, hogy mindaz amit tavaly játszottunk visszük tovább.
Két ilyen sarokpont van. A Nagyanyám immár webkamerán figyeli a tyúk hogy tojik című előadásunkat kétszer is láthatja a közönség az Őszi Kulturális Fesztivál alkalmából.
Egyszer október 18-án este 19:30-tól az SZTE BTK régi tornatermében, illetve november 7-én is játsszuk ezt az előadást.
Amivel indítunk az október 10-én lesz. Ez a bizonyos Pintér Béla darabunk, amiért arany minősítést kapott a társulat. Ez a Démon gyermekei lesz. Ezt játsszuk itt a Pinceszínházban 19:30-tól. Ha úgy nézzük ezek a dolgok régebbi dolgok. Tavasszal pedig úgy lesz, hogy lesz egy fesztiválunk. A harmadik Szegedi Egyetemi Színház találkozót szeretnénk megszervezni. Az lenne az ünneplésünk, hogy akkor velük együtt bulizunk. Lesz egy könyvbemutatónk is. Abból az alkalomból idetartozik egy lemezbemutató is és lesz egy új bemutatónk is Kárpáti Péter Én a Féreg címmel. Tehát így oszlik két részre ez az évad.

És utána az éved végén vagy tavasszal esetleg lesz ünneplés is, ahogy mondtad a könyvvel összekötve?

Olyan ünneplést nem szeretnénk csinálni, mint amilyet 7 éve csináltunk. Azt gondolom, hogy annál sokkal izgalmasabb, hogy ha van ennek egy apropója. A könyvet kíséri egy kiállítás is és azt gondolom, hogy a kettő egymást erősíti. Az lenne a célunk ezzel a könyvvel is, hogy ismeretterjesztő, tudományos és összefoglaló jellegű is legyen egyszerre. Vagyis, hogy a kiállítás abból a szempontból történjen meg, hogy ne csak a mi 15 évadunkról legyen szó, hanem az előtte lévő dolgokról is.

Fotó: Szegedi Egyetemi Színház

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: