A British Petrol, azaz a BP új, szegedi shared services irodájának megnyitóján jártunk a tegnapi  napon. A megnyitón és az után a cég megerősítette elkötelezettségét amellett, hogy 500 új munkahelyet teremt 2020 végéig, a tervek szerint.

Biciklivel érkeztek tegnap Szegedre Budapestről a BP nemzetközi és magyarországi vezetői, akikhez Szegedről és Budapestről is csatlakoztak a BP kollegái. A kerékpározással a BP-sek adományt gyűjtöttek, melyet hétfői érkezésükkor átadtak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt képviselő Prof. Dr. Pintér Sándor gyermekorvosnak, az alapítvány kuratóriumi elnökének, a Dóm téren. A Budapestről indulók 2 nap alatt több mint 200 kilométert bicikliztek. Rendszeres adománygyűjtő tevékenységüknek köszönhetően több mint 2 millió forint gyűlt össze, melyet a BP alapítványán keresztül közel megdupláz majd.

A megnyitón számos BP tisztségviselő – Richard Hookway, a BP Global Business Services ügyvezető igazgatója, Brian Puffer, BPGBS igazgatóhelyettese és Knezevics Viktor, a GBS szegedi központjának vezetője, országigazgató – mellett részt vett Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, valamint Dr. Botka László, Szeged polgármestere.

A helyi és az országos vezetés irányából tapasztalt, folyamatos támogatást, a velük való együttműködés fontosságát emelte ki megnyitó beszédében Brian Puffer, a Global Business Services alelnöke, aki a város befogadó természetét is méltatta.
Elmondta: „Ami miatt Szegedet kiemelkedő volt számunkra, amikor a múlt évben elkezdtünk helyszínt keresni a terjeszkedéshez, az a közösség lelkesedése és a kormányzat támogatása volt, mind helyi, mind országos szinten.”
„A mai napon több mint 270 magasan képzett dolgozóval kezdjük meg a működést, akik egytől-egyig minőségi pozíciókat töltenek be nálunk. Jelenlegi terveink szerint 2020-ra 500 munkavállalónk lesz itt Szegeden. Ők a világ 10 országában jelenlévő BP szolgáltatóközpontok 5,500 fővel működő nemzetközi szervezetének tagjaivá válnak, és több, mint 15 nyelven végzik munkájukat. Ők mindannyian hozzájárulnak a BP fejlődéséhez azzal, hogy egységesítik a munkafolyamatokat és
növelik azok hatékonyságát.”

A következőben Szeged polgármesterének és Magyar Leventének fontosabb gondolatait hallgathatják meg.

Valamint Knezevics Viktor irodavezető is beszél a BP közel-, és távolabbi jövőbeli terveiről a városban. Az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy felső határ-e az említett 500 fő Szegeden.