Az Otthon Segítünk Alapítvány kisgyerekes családokat segít felkészített önkéntesekkel ingyenesen, a családok otthonában, átlagosan 3-6 hónapig. Szeptember 26-án kedden Szegeden tartják az EFOP 1.3.5 pályázatunk nyitókonferenciáját, ami a „Generációk egymás között – önkéntes helyi közösségek a családok szolgálatában” címet viseli. A projekt célja, hogy olyan kelet-magyarországi megyeszékhelyeken is elinduljon az „otthonsegítünkös” családsegítés, ahol eddig még nem volt, mint pl. Békéscsaba, Kecskemét, Salgótarján, Szeged, Szolnok, és ahol van, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán jelentősen erősödjön, az alaptevékenységük a helyi igények alapján bővüljön. – áll az Alapítvány hivatalos közleményében. Már szeptember 25-én hétfőn a városban lesznek, és örömmel találkoznak az érdeklődő emberekkel, partnerszervezetek képviselőivel a jövőbeni együttműködés reményében. Ezekről mesélt rádiónknak, a Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös műsorában élőben Lehőcz Mónika, az Otthon segítünk Alapítvány igazgatója Boros Tamásnak.

Az apropó, ami miatt beszélünk az az, hogy szeptember 26-án konferenciát tartanak Szegeden. Mivel foglalkozik ez az alapítvány?

Nagy örömmel megyünk Szegedre. A konferencia apropója az az, hogy szeretnénk ha elindulna az ”otthon segítünk” típusú családsegítés Szegeden is. Ez egy civilszervezet felkészített önkéntesekkel, akiken keresztül segítenénk. Kisgyermekes családokat segítünk ingyenesen az otthonukban. Röviden ennyit érdemes tudni róla.
Akit érdekel az nagyon sok dolgot el tud olvasni a honlapról, viszont nagyon fontos, hogy személyesen is ott legyünk, kapcsolatokat építsünk és megtaláljuk azokat a lelkes embereket, akik részt vennének ebben a programban ezzel megindítva Szegeden is az ”otthon segítünk” munkát.
Kedden egy viszonylag nagy konferenciát tartunk, amelynek egyrészt a bemutatkozás a célja, másrészt felhívni a figyelmet arra, hogy önkéntesen segíteni igenis jó dolog és, hogy a generációk közötti együttműködés mindig létezett. Hívjuk fel a figyelmet erre, hogy ha ez ma hiánycikk akkor ne legyen az, és arra is, hogy hogyan találjuk meg egymást.
A keddi konferenciát megelőzően már hétfőn a városban leszünk, pont azért, hogy érdeklődő szervezetekkel, emberekkel tudjunk találkozni. Várjuk is a jelentkezőket.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: