Prof. Dr. Kahán Zsuzsannát, az Onkoterápiás Klinika igazgatónőjét kérdeztük arról, hogy a Szegeden hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Emlőrák Szimpóziumon mik is hangzanak majd el, illetve kiknek ajánlják a részvételt. A tudományos konferencia lakossági fórumot is magában foglal, melynek időpontja szeptember 15-e, péntek, 17:00-19:00-ig, a helyszíne pedig a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja (TIK) lesz.

Bővítettük a repertoárunkat, mert már nem csak a szűk szakmai közönségnek, hanem a lakosságnak is szerveztünk lakossági fórumot és az idén harmadszor tervezünk egy ilyen fajta lehetőséget, amikor a laikusokat, az egészséges embereket, a betegeket és a hozzátartozóikat is szívesen látjuk erre a beszélgetésre, hiszen ez egy interaktív fórum.
Itt hiteles előadók és országos hírnevű szakemberek tartanak ismertetést a legkülönbözőbb témákról. Az idén például a legújabb kezelési lehetőségről, az úgynevezett immunterápiáról, ami valóban forradalmasítja az onkológiai ellátást és mondhatni megváltoztatja a betegeknek a lehetőségeit arra, hogy meggyógyuljanak.
A másik téma az úgynevezett alternatív kezelési módszerek, ami ugyancsak nagyon fontos a betegek számára, hiszen nap mint nap érdeklődnek erről. Mondhatom, hogy egyfajta homály fedi ezeket a lehetőségeket, hogy hitelesen és elfogulatlanul kapjanak tájékoztatást erről az érdeklődők. Ezt is lehetővé tesszük ezen a lakossági fórumon.
A mi feladatunk az, hogy a laikusokat megfelelően tájékoztassuk, és egyúttal növeljük azt a fajta egészségtudatosságot, ami azért a magyarországi társadalomban és népességben meglehetősen kezdeti stádiumban van. Ezért elhelyezzük, mint a lakossági fórum anyagait, de egyéb információs anyagokat is készítünk azért, hogy az érdeklődők hiteles, tárgyszerű és megfelelő tájékoztatást kapjanak olyan témákról, amelyek érdekelhetik őket.
A Kelemen János Alapítvány most indított egy olyan honlapot, aminek az a fő küldetése, hogy az egészségtudatosságot és az egészségnevelést szolgálja. Ennek egy kitüntetett oldala az úgynevezett MAMMA MIA oldal. Ezen az oldalon kifejezetten az emlőrákkal kapcsolatos információk vannak elhelyezve és itt vannak természetesen a lakossági fórumnak a korábbi anyagai is.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

Borítókép