A SZEGEDma Klub vendége két olimpiai bajnok vízilabdázó volt. Ketten összesen 4 aranyérmet nyertek, 2000-ben Sydneyben közösen ünnepelhettek. Varga Zsolt jelenleg a Ferencváros csapatának edzője, és Molnár Tamás, aki mindhárom 21. századi olimpiai bajnoki címnek részese volt, Sydneyben, Athénban és Pekingben is. Ő sem távolodott el a vízilabdától aktív pályafutásának befejeztével, sőt..

Teljes mellszélességgel vagyok a vízilabda mellett jelen pillanatban is mind szegedi vonatkoztatásban a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja ként és alelnöke ként, aki a versenyeztetésért felel, illetve az elmúlt két évben bekerültem a nemzetközi szövetségek Vízilabda Technikai Bizottságába is. Tehát van tennivaló. 

Összességében, hogy sikerült a vízilabda szempontjából ez a világbajnokság?

Kiválóan. Lehet az embereknek mind a férfi, mind a női oldalon rossz szájíze, hiszen a férfiak hazai közönség előtt szenvedtek vereséget a döntőben, ami nyilván nagyon fájó. Viszont ha azt nézzük, hogy a világbajnokság előtt egy ezüstéremmel látatlanba kiegyeztek volna, akkor ez egy óriási siker. Új szövetségi kapitány, formálódó és fiatal új csapat, akik nyilván egy 4 éves ciklus elején vannak és a Tokió Olimpia a fő cél. Tehát ez mindenképpen siker.
A nőket tekintve biztos, hogy csalódottan érzik most magukat egy olimpiai 4. hely után, ami egy elvesztett 3. hely inkább. Nyilván szerettek volna hazai közönség előtt egy olyan eredményt produkálni, ami feledteti azt a nekik biztosan kudarcnak számító dolgot. Szép az az olimpiai 4. hely is, de ők biztosan kudarcnak élték meg ilyen körülmények között. Erre minden lehetőségük meg is volt, mert nagyon jól kezdődött az egész torna nekik. Csoportba nagyon meggyőzően játszottak. Én azt gondolom, hogy Kanadánál is esélyesebbek voltuk. Csak a versenyeknek az a specialitása, hogy abban az egy órában kell az ellenfélnél jobbnak lenni, amikor a mérkőzés van. Bármennyire is szerették volna bebizonyítani a lányok, hogy jobbak, abban az egy órában nem sikerült. Lehet, hogy előtte vagy utána 1 órával akár 5-6 góllal verték volna ezt a kanadai válogatottat, de ez akkor nem sikerült. 

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: