Július 24-én tartották a sajtónyilvános megnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának Ecocamp elnevezésű rendezvényén, ahol eredetileg 30 fő diákkal terveztek elindulni, ám végül 48 fő kezdhette meg a közös tábort, 20-25 oktatóvaql és 22 egyetemista önkéntessel. A főszervezővel, Dr. Kovács Péter, általános dékánhelyettessel, valamint az egyik résztvevővel, Lantos Angélával.

Ez a tábor 6. alkalommal kerül megrendezésre. Az alapvető cél az volt, hogy egy tehetséggondozó tábort szervezzünk középiskolások számára gazdasági területeken. A hét folyamán ennek keretében marketing, menedzsment és pénzügyes foglalkozásokat szervezünk. Ezen túl statisztikai programok is lesznek, lesz csapatépítés és a prezentációs képességeiket is próbáljuk fejleszteni. Ebben részt vesznek a szakmai partnereink is például a NAV-nak a munkatársai a KSH-nak a munkatársai illetve az Econventió Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke is itt lesz a táborban és egy-egy foglalkozást fog tartani a diákok számára, majd délután játékos foglalkozásra kerül sor.

Kik jelentkezhetnek a táborra?

Ide középiskolások jelentkezhetnek tanári ajánlással. Ez mindenképpen fontos és egy erős szűrőfeltétel, hogy azokat a diákokat, akik tehetségesek vagy érdeklődnek a gazdasági területek után a középiskolás kollegák fel tudják fedezni és ezzel idejében a látókörünkbe tudjanak kerülni. Emellett a jelentkezésnél még figyelembe vesszük a tanulmányi eredményeiket, az érdeklődési köreiket és a továbbtanulási céljaikat is.

Lantos Angéla vagyok. Most végeztem a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban és az életvitel és gyakorlattan tanárom ajánlotta ezt a tábort, mert úgy látta, hogy az alapján, ahogy az órán dolgozom, lehet esély arra, hogy ide elhívjanak. Emellett kellett a jelentkezésnél egy tanári ajánló és a versenyeredményekről egy rövid beszámoló.

Neked milyen versenyeredményeid voltak?

Főleg idegen nyelvekből és tanulmányi átlag alapján benyújtottam ezt a jelentkezést. Visszahívtak, aminek nagyon örültem. Elsősorban kereskedelem és marketing szakra adtam be a jelentkezésemet, míg a második helyen pedig a gazdaság és menedzsment állt. A GTK-ra nagyon szeretnék bekerülni.

A közoktatásban nagyon sokan, ha azt mondják, hogy miket kellene behozni a gazdasági ismereteket említik illetve ezek hiányát. Ti itt az egyetem berkein belül tudtok segítséget nyújtani és fel vagytok erre készülve?

Természetesen. 2011- óta ..

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: