Egy másik önkormányzatról, az ifjúsági önkormányzatról is érdemes mindig szót ejteni egy adott településen. Már ha van ilyen. Domaszéken pedig van. A legfontosabb célkitűzéseiről, programjairól beszélgetett Boros Tamás Kalmár Évával, az ifjúsági önkormányzat tagjával a július 22-i falunapok rendezvény alkalmával.

Kaptam Évától egy kis programfüzetet. Nyílt ifjúsági gyűlések, kihívás napja, előadások. Melyek az ifjúsági önkormányzatnak a fő célkitűzései?

Ennek célja a helyi fiatalság összefogása, érdekeinek képviselete és olyan programok szervezése, amelyek érdekelhetik az ifjúságot.

Nálatok most egy tisztújítás volt vagy lesz, ha jól tudom. Vannak e új prioritások?

Egyrészt a helyi hagyományokra szeretnénk építeni. Egy táncház megszervezése van tervben, illetve minden hónapban nyílt ifjúsági gyűléseket szervezünk, melyekre várjuk a helyi ifjúságot. Bármikor csatlakozhatnak. Ezen túl a kihívás napja és a tökfaragás programjaink megmaradnak, melyeket eddig is mindig megszerveztünk.

Mik azok, amikkel szoktátok várni és mik  legnépszerűbbek a fiatalok körében?

Leginkább a sport a foci, melyek a kihívás napján kerülnek megrendezésre. Idén például zumba is volt, ami nagyon népszerű volt a lányok körében, továbbá volt csocsózás és pingpongozás, de főleg a foci az, amit a helyiek nagyon szeretnek.

Amikor más ifjúsági önkormányzatokkal kapcsolatba kerültök, mert gondolom viszonylag gyakran van ilyen is, akkor milyen ötleteket tudtok átvenni vagy át adni?

A Homokhátsági ifjúsági önkormányzatban is benne vagyunk és így tudjuk segíteni egymást. Tavaly októberben a Szegedi Új Nemzedék irodában voltunk egy gyűlésen és ott rájöttünk, hogy a homokhátsági ifjúság is hasonló helyzetben van. Ott merítettünk ötletet, hogy megújulásra van szüksége az ifjúsági önkormányzatnak.

A beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: