Szombaton a domaszéki falunapokon járt a Civil Hang Stúdió stábja. Aki akkor lemaradt a Panda Rádió élő adásáról, most pótolhatja. B. Nagy Lászlóval, a térség országgyűlési képviselőjével készített beszélgetésünket hallgathatják meg, aki nem mellesleg szombaton a pörköltfőző zsűri tagja is volt. A riporter Boros Tamás.

Pörkölt kedvelő? Mennyire volt kellemes program a zsűrizés?

Abszolút pörköltkedvelő vagyok. Minden féle pörkölt a kedvencem, de leginkább a birka pörkölt, aztán a marhalábszár, míg a kakas a harmadik hely. 18 ételt kellett megkóstolni. A vége az már nehezebb volt, hiszen ennyi féle ízt megkóstolni, hogy értelmesen tudjunk dönteni nehéz.  Szerencsére a zsűribe volt egy profi szakács is, aki azért tudta terelni a véleményünket. Összességében abban egyet tudtunk érteni, hogy nagyon szoros volt a verseny és nagyon finom pörkölteket főztek, úgyhogy mindenkinek csak gratulálni tudok a rendezvényhez.

Domaszék a falunap alkalmából és a 65 éves évforduló alkalmából nagyközséggé, nagytelepüléssé nyilvánította saját magát. Azt gondolom, hogy ez a térség fejlődésének egy újabb ékköve.

Nagyon fontos ez a bejelentés. A bejelentés alapja az, hogy Domaszék településének lakossága nem fogy. Az országos átlaghoz képest a kistelepülésekre sajnos jellemző a lakossági szám fogyása és ezzel ellentétben Domaszéknek növekszik a lakossága, ami egészen pozitív és ez azt jelenti, hogy itt valami jó van a környékbe, jól vezetik a települést, az emberek jól érzik itt magukat és ezért költöznek ide nem pedig vándorolnak el a településről. Hozzátartozik, hogy Domaszéknek van egy közeli nagytestvére Szeged város, tehát ez a 12km-es távolság egy nagyon jó szimbiózis a két település között.

Ön nem csak a térség országgyűlési képviselője, hanem Csongrád megye fejlesztési biztosa is. Mennyi és mik azok a fontosabb fejlesztések, amelyek Domaszéket és környékét érintik?

Azok a fejlesztések, amelyeket az önkormányzatoknak írtak ki az Európai Uniós fejlesztési forrásokra, TOP forrásoknak rövidítik mivel ugye Területi Operatív Programok. Ebben Domaszék nagyon szépen szerepelt…

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: