Különleges plakátkiállítás látható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a millenniumi rendezvényektől kezdve egészen 1956-ig láthatóak falragaszok az adott korok lenyomataiként. A különböző plakátokról kiderül, hogyan védekeztek hazánkban a maláriát terjesztő szúnyogok ellen, hogy an óvtak az alkoholfogyasztástól, milyen felvilágosítás járt a házasság előtt állóknak, és bemutatnak egy olyan 1956-os plakátot is, melyen eredeti bakancsnyom látható. 

Ezek a témák tulajdonképpen körül ölelik egy ország legfontosabb történéseinek, életének a szeleteit. Így lehet látni kiállításokat a kereskedelemmel az iparral a szórakozással a filmmel, színházzal, turizmussal, sporttal, politikával a világháborúkkal az egészségmegőrzéssel és a különböző termékekkel, kiállításokkal kapcsolatban.
Azt gondolom, hogy ha valaki belép ebbe a több kiállítótérbe, akkor tényleg egy ilyen időutazáson vehet részt. Tulajdonképpen egészen az 1890-es évektől kezdve egészen az 1950-es évekig meg lehet ismerni Magyarország múltját, ami egy nagyon izgalmasnak és részben tragikusnak is tekinthető, hiszen ebben benne van egy I. Világháború, egy Trianon, egy II. Világháború és már benne van a kommunizmus térhódítása a Rákosi korszak eleje is. Éppen ebből kifolyólag én azt gondolom, hogy ha valaki itt körbesétál, akkor nagyon sok impulzust kap Magyarország történelmével kapcsolatban.
Ezek a plakátok azért is izgalmasak mert egy-egy kort mutatnak be. Nem csak ábrázolás szempontjából. Mindegyik kornak megvoltak a tipikus plakátszereplői a plakát művészetnek a bizonyos stílusai, alakjai. Vannak olyan tipikus plakátok például a szocializmusból, ami mindenkinek az eszébe jut a május elsejei felvonulások, ezek a szovjet prototípusok, amiket ugye Magyarországra is behoztak. Szerencsére vannak itt gyönyörű szép plakátok a két világháború közötti időszakról is ahol a szecessziós jegyek megjelennek.

Nem csak plakátokat, de tárgyakat is kiállítottatok.

Az volt a célunk, hogy egy-egy korszak és téma kapcsán egy picit bemutassuk a saját tárgyi gyűjteményű darabjait is. Ez a kiállítás 160 plakátot tartalmaz amelyek a Nemzeti Múzeumból érkeztek…

A teljes beszélgetést az alábbi  hanganyagban hallgathatják meg Hegedűs Anitától a Móra Ferenc múzeum sajtóreferensétől.