Akik ismerik a Szegedi szabadtéri Játékok visszatérő nézői tudhatják hogy jelentős változáson ment át a fogadalmi templom felújítása kapcsán. Ennek voltak előnyei, hiszen a színpadtechnika európai csúcsszínvonalú lett. Akadtak azonban hátrányai is, hiszen a közönség kiszolgáló részei jelentősen csökkentek és az a vezetőség mindig is próbálta orvosolni ezt a hiányosságot- mondta el rádiónknak Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója (borítóképen).

Az idei évben jelentősen megnő a korábbi években rendelkezésre álló közönség forgalmi tér. Elér egészen az apát utca irányáig, jelentősen növekedik. A hölgyek számára külön toalettet alakítottak ki, ez volt talán az utóbbi évek leginkább emlegetett problémája, és az is a Somogyi Könyvtár és az Apáthy utcai kávézó melletti helyen van, amit kifejezetten a hölgyvendégek használhatnak a jövőben.

A jegyértékesítés időarányos adatai a tavalyi rekordot hozó évnél is bíztatóbbak eddig az idén, aminek elsődleges okai az idei musical bemutató, A Notre Dame-i toronyőr népszerűségének köszönhető. De az előző évekhez hasonlóan népszerű a Mamma Mia és az Ének az esőben is.
Herczeg Tamás abban reménykedik, hogy az évad végére sikerül a tavalyihoz hasonló eredményeket elérni,  annak ellenére is, hogy a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a rekonstrukció miatt idén nem tartanak előadásokat. Erről bővebben azonban, tette hozzá Herczeg, az önkormányzat tud nyilatkozni. A bevétellel párhuzamosan azonban a fesztivál szervezésének kiadásai is jelentősen emelkedtek, jelentős költségekkel bír ugyanis a mobilszínpad és az öltözők felállítása is, amelyet a június 22-i sajtóbejárás alkalmával mi is megtekinthettünk.

Ekkor a Tosca díszleteit helyezték el a munkások, és mi is, hozzánk képest extrém magasságokban járhattuk be a helyszínt. Herczeg Tamás arról is beszélt, az idén is szerepet kapnak szegedi művészek a nyári játékok alatt, például Barnák László és Rácz Tibor színművészek, a Szegedi Szimfonikus Zenekar ugyanúgy, mint háttérsegítők. A Szegedi Nemzeti Színház egyébként is állandó és komoly segítőtársa a Szabadtéri Játékoknak, és noha igen nehéz összeegyeztetni a Színház kötelezettségeit a Játékok  programjával, ez az együttműködés töretlen, és reméli, így marad a jövőben is. A Herczeg Tamással készített interjút hallhatják

Fotó: Eötvös Csaba