Mostanában (is) zajlik az élet a szegedi Móra Ferenc Múzeum körül. Éppen ezért több aktuális kérdés, program kapcsán kérdeztük Hegedűs Anitát, a múzeum sajtóreferensét.

Elsőként arról, hogy szegedi papucs-szépségversenyre kerül sor a Móra Ferenc Múzeum szervezésében a Múzeumok éjszakáján június 24-én. Célja, és lényege, hogy ha esetleg otthon bárkinek nemcsak szegediek meg hanem bárkinek akár egy elfekvőben lévő szegedi papucs amit lehet hogy 5 éve 10 éve de akár 50 éve kapott akkor ezek a papucsot most fényre kerülhessenek ezeket a papucsokat megismerhesse a nagyközönség is ez a popó szépségverseny az úgy működik hogy ha valakinek van saját szegedi papucs akkor egy fotót kell hogy készítsen is el kell küldeni a múzeumnak e-mailben a Móra Múzeum honlapján lehet olvasható email címre és minden részletet a papucsról meg kell küldeni, és azt is várják hogy mikori a papucs is milyen történet kapcsolódik hozzá. Már jó néhány jelentkezés érkezett is a múzeumba, nagyon kedves történetek vannak kialakulóban, úgyhogy Hegedűs Anita bíztat mindenkit akinek még van otthon szegedi papucsa, hogy írja meg, küldje be és versenyeztesse. A legszebb papucsokat természetesen zsűri fogja kiválasztani.

Mindezek mellett új folyóiratot is indított a Móra Ferenc Múzeum: a Veritatis Imago című lap online jelenik meg, negyedéves periodikával. A folyóiratban tudományos, muzeológiai és kulturális tanulmányokat, cikkeket olvashatnak az érdeklődők nem csak Szeged vagy Csongrád megye, hanem az egész ország vagy a Kárpát-medence vonatkozásában is. A folyóirat első száma már meg is jelent.

Az újság elindításával a múzeum célja az, hogy újabb platformot nyújtson a tudományos jellegű és igényű muzeológiai, kulturális tanulmányok számára, így folyamatosan várják a következő számokba a szerzők jelentkezését. Az online elérhetőség pedig lehetővé teszi, hogy földrajzi vagy terjedelmi korlátok nélkül minél többekhez eljussanak ezek az érdekes, figyelemfelkeltő cikkek.

De természetesen nem mehettünk el, nem is akartunk elmenni, szó nélkül a múzeumok éjszakájának mindig izgalmas programkavalkádja mellett.  A Múzeumok Éjszakájának részletes programjait itt olvashatja el.

Hallgassák meg a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferensével, Hegedűs Aniotával, a három téméában készített interjúnkat.