Közzétette felhívását a „Művészetek Katedrája” elnevezésű, Nyári Összművészeti Szabadegyetemre való jelentkezésre az Angyalsóhaj Alapítvány.  2017 augusztusának első két hetében nyolc művészeti ágban indulhat kurzus Makón. A hallgatók az egyes művészeti ágak, a társművészetek egymást generáló létének megismerésére kapnak lehetőséget a 3-5-7-és 10 napos kurzusok keretében. A fiatal művészpalánták szakmai fejlődését a kurzusokat tartó kiváló művészek – többségük Makóról elszármazott – és az idelátogató neves előadók garantálják. A szabadegyetem a képzés mellett, kiegészítő programokkal is biztosítja a művészeti szakközépiskolás növendékek, főiskolai, egyetemi hallgató, fiatal és örökifjú tehetségek számára az előrelépést.

Fúvós, vonós, és zongora hangszeres zene, balett, néptánc, képzőművészet, színészet és klasszikus ének – ezekben a művészeti ágakban hívja Makóra a fiatal tehetségeket a Művészetek Katedrája, ahol kiváló művészek, sajátos szellemiséggel képzik és oktatják majd őket. Országszerte ugyanis sok művészeti tábor és kurzus van, de nincs egy sem, ahol a fiatal tehetségek képzését összművészeti jelleggel fűszerezik. Ez alatt egymás emberi és művészei megbecsülését és gazdagítását kell érteni.

A Művészetek Katedrája kurzusainak szervezője és művészeti vezetője Bátori Éva, érdemes művész, makói származású operaénekes, a szabadegyetem védnöke pedig Farkas Éva Erzsébet, Makó Város polgármestere.