Idén is csatlakozik a Régészet Napja rendezvényéhez a szegedi Móra Ferenc Múzeum: izgalmas előadásokkal, kézműveskedéssel várják az érdeklődőket május 26-án, pénteken 16 órakor. A programon érdekes részleteket tudhatunk meg a nagyszéksósi aranyleletről, őseink táplálkozásáról,illetve a restaurátorok műhelytitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Régészeti előadásokkal várják az érdeklődőket az idei Régészet Napján a Móra Ferenc Múzeumban. Május 26-án, pénteken 16 órától több témában tartanak előadást a szakemberek a Kultúrpalotában. Kiderül majd, hogyan dolgoznak a restaurátorok, s miként étkeztek őseink az őskortól kezdve egészen a török időkig. 

A délután folyamán a nagyszéksósi aranylelet titkaiba is beavatják a látogatókat, akik az előadás után megismerhetik a Minden, ami arany látványtárat, ahol a nagyszéksósi aranykincset is megtekinthetik. A szervezők a gyermekekre is gondoltak: amíg a felnőttek az előadásokat hallgatják, a gyermekek kézműveskedésen vehetnek részt a múzeum kupolacsarnokában.

A programokról Szilágyi Kata, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa beszélt rádiónknak.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum