A La Femme magazin harmadik alkalommal hirdette meg az „50 tehetséges magyar fiatal” felhívást a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A sokszínű szakmai zsűri a legígéretesebbek közé választotta 1034 pályázó közül a Szegedi Tudományegyetem három hallgatóját: Bálint Karolát, Görbe Tamás Ferencet és Nyerki Emilt.

Minden tehetség mellé mentort jelölnek ki a szervezők, aki tudását, tapasztalatát, kapcsolatrendszerét adja. A mentorok a kulturális, tudományos, gazdasági élet elismert személyiségei. Olyan nevek szerepelnek köztük, mint Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíró, televíziós szerkesztő, Tari Annamária pszichoterapeuta, Ungvári Tamás Széchenyi-díjas magyar író, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára – aki maga is a Szegedi Tudományegyetemen végzett -, Novák Katalin család-és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár – aki az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában végzett -, valamint Dr. Szendrő Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alelnöke, az SZTE Mérnöki Kar vendégoktatója. A mentori támogatás mellett a program számos média megjelenést is biztosít, amelynek köszönhetően a fiatalok bemutatkozhatnak és területüket is népszerűsíthetik.

Jelölni és jelentkezni is online felületen lehetett, összesen 1034 fiatal pályázata érkezett be a szervezőkhöz- írja a Szegedi Tudományegyetem hírportálja.

Fotó: SZTE Info/Tóth Milán

Fenti beszélgetés itt egy 2016 májusában készített interjúnk, amikor is Bálint Karola volt Nagy Cintia vendége a Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös élő műsorában egy, az Egyesült Államokban elért különdíjával kapcsolatban. A versenyen Karola a “Rendszerszoftverek/mobilalkalmazások” kategóriában szerepelt, és érte el sikerét, és nyerte el az Oracle 5000 dolláros különdíját. Egy ShopMap nevű alkalmazást fejlesztett ki, és mutatta be. Ezzel az applikációval könnyebben meg lehet terveznünk a bevásárlólistánkat, majd ez alapján a ShopMap rajzol számunkra egy térképet, hogy mit merre találunk a polcokon. Így a lehető legrövidebb idő alatt letudható a bevásárlás.

Karola már tavaly tehát felhívta magára az egész hazai sajtó figyelmét magára, kiváló teljesítményével. Ez azonban csak a kezdő lépés. Mint ahogy biztosak lehetünk abban is, hogy hamarosan Görbe Tamás és Nyerki Emil nevével is sokat fogunk találkozni a különböző tudományos híradásokban.