A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kiszombori férfival szemben, aki egy megyei labdarugó mérkőzésen került összetűzésbe az ellenfél szurkolóival.

A vádirat szerint 2016. október 15. napján labdarugó mérkőzést tartottak Mindszenten a helyi és Kiszombor csapatai között. A mérkőzés során a mindszenti szurkolók közül többen megjegyzést tettek a játékosokra, illetőleg a játékvezetőre. A kiszomboriak szurkolói körébe tartozó vádlott megelégelve a beszólásokat, odalépett az ellenfél részben fiatalkorú drukkereihez és felszólította őket, hogy hagyják abba a szidalmazást. Ekkor közte és a másik oldal között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott odalépett az egyik fiatalkorú sértetthez és megragadta a nyakát, valamint elővette az engedéllyel tartott, de a kabátja alatt tárolt gázriasztó fegyverét és félelemkeltés szándékával a sértett halántékához fogta, amelyet csak akkor vett el onnan és tett el, amikor a fiatalkorú fiú kiabálni kezdett. A vádlott, miközben a gázriasztó fegyvert elrakta, a sértetteket félelemkeltés szándékával azzal fenyegette meg, hogy kinyírja őket.

Az ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja.A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2017. március 13.