Boban Markovics és zenekarának koncertje, a Somnakaj etnomusical és más különleges élmények várják a vendégeket Mórahalmi Nyár című programsorozaton – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán.

A rendezvényeket bemutató sajtótájékoztatón a politikus elmondta, tavaly a Mórahalmi Nyár 50 ezer látogatót vonzott a kisvárosba.
A hatezer lakosú homokháti településen tavaly 110 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ezzel Mórahalom a Dél-Alföldön – Gyula és Szeged után – a harmadik legnépszerűbb célpont volt. 2016-ban a Mórahalmi Erzsébet Fürdő vendégforgalma elérte az 500 ezer főt – tudatta a polgármester.
Nógrádi Zoltán elmondta, jövőre tovább bővül a vendégeket vonzó intézmények száma. 2017 második felében elkezdődik a Balkán kulturális, gasztronómia hagyományait bemutató szerb központ építése. Ezzel párhuzamosan a határ vajdasági oldalán, Palicson magyar kulturális központot alakítanak ki.
A programok közül a polgármester kiemelte a kecskeméti Katona József Színház június 30-i vendégjátékát a Futó-Dobó Lovasközpontban. A szabadtéri előadáson Tiéd a világ címmel a legendás Illés együttest megidéző előadást láthat a közönség. Az ezer férőhelyes fedett lovardában július 1-jén Boban Markovics és zenekara ad koncertet, a hónap közepén pedig a Somnakaj etnomusical szerepel a műsoron.
Mórahalmon 2015-ben indult el a Patkó Lovas Színház programja. A Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve létrehozott produkciókat az első esztendőben három-, tavaly már 10 ezren látták. Az idei első előadás a Ruzsa Sándor, az alföldi betyár című darab ősbemutatója lesz július 23-án, emellett szerepel a műsoron a Hófehér és a hét törpe, a Mágnás Miska, az István, a király és a Csárdáskirálynő.- Írja az MTI.

A következőkben meghallgathatják a sajtótájékoztatón készült hanganyagunkat, amelyben Nógrádi Zoltán polgármester beszél a múlt évről, és a 2017-es tervekről egyaránt. Ezen kívül az szerb kulturális központról is. Ez egy újabb reményt keltő együttműködési platform a két ország, a két térség között. A magyar és a szerb kultúra egyébként is szoros kölcsönhatásban áll egymással. Mórahalom ennek a kölcsönhatásnak egy fontos eleme. Ez a szerepe erősödhet most ezzel a központtal, amely a tervek szerint 2018 nyarának végén nyitná meg kapuit.