Egy izgalmas várossal nyílt meg újra az utazás rovata a Civil Hang Stúdiónak. Reggeli adásunknak, a Reggeli Vegyes Vágottnak volt vendége Galambos Renáta, aki hónapokat tartózkodott az Egyesült Államokban. Hogy milyen meghívásból, merre élt, és hogyan kötött ki New Orleansban, valamint, hogy milyen messze volt egyébként az ottani szálláshelye, megtudhatjátok az interjúból. A riporter Boros Tamás.

Ritkán adódik vagy adódhat alkalom, hogy a riporter vallhat. Lehet, ez a pillanat sem megfelelő a kedves olvasónak, csak én tekintem annak, de el kell mondjam, nagyon irigyeltem interjúalanyomat, Galambos Renátát. Ő ugyanis megnézhette New Orleanst. Nem azt állítom, hogy nekem soha nem lesz rá alkalmam, de kétségtelenül, nem most fog ennek eljönni az ideje. Viszont ha én nem is, mindig örömmel hallgatok másokat, akik ebben a valószínűleg gyönyörű, és a 2005-ös Katrina hurrikánt már-már kiheverő városban jártak.

Reni elmondásából is az tűnt ki, nehézségek árán, de a városba visszatért a régi élet. Amit persze másként lát egy városi „őslakos”, másként egy amerikai állampolgár, és egészen másként egy turista, aki másik országból, sőt, másik földrészről jött.

Az interjúban hallhatunk arról, ő hogy látta ezt a várost, közönségbarátak-e az árak, egyáltalán, mit bír ki egy magyar lány és néhány, hozzá hasonló fiatal pénztárcája, hova érdemes elnézni, ha nézelődni akarunk, ha igényes jazz vagy blues zenét szeretnénk hallgatni, vagy ha egyszerűen csak önfeledten kikapcsolódni.

Nem adhatunk teljes képet a városról, ez pár percben a reggeli műsorunkban lehetetlen volt. Pedig szívem szerint teljes útinaplót kértem volna Renitől. Lehet, hogy ezt fogom tenni és Nagy Cintia, valamint Fái Bernadett utazásos magazinjába a Monday Tripbe bővebben is lehet majd erről a csodálatos lousianai városról hallani. Itt álljon néhány önfeledt perc, csak hogy az életérzés mindenkinek átjöjjön munka vagy főzés, esetleg pihenés közben. Én magam is halk jazz-blues zene közben gépelem e sorokat. Javaslom mindenkinek, hogy kellemes hangulatban bontsanak ki egy pohár bort, antialkoholistáknak és terhes kismamáknak üdítőt, és képzeljék magukat New Orleansba. Megéri!