A három alapítóban már megfogalmazódott korábban, hogy szükség lenne egy olyan rendezvényre Kelebián, amilyen még nem volt. Kisebb-nagyobb próbálkozások után, most fogott össze ez a három fő. Az először megszervezett eseményre a közönség visszajelzése is pozitív volt. A cél az volt, hogy ez egy őrült, családi nap legyen.

A rendezvény kiváló példája annak, hogy ha egy kis közösség mennyire jól tud együtt funkcionálni. Nagyon sok felajánlás jött létre. A vendégek kíváncsiságán még az eső sem fogott ki, a BMW drift végén fedett helyre vonultak és várták a rendezvény folytatását. A programok felajánlásokból és ötletekből tevődtek össze. Felvonulás nyitotta az eseményt. Különböző járművekkel vonultak végig – volt, aki babettával jelent meg. A felvonulás végén egy rövid megnyitó következett. Ezek után különböző bemutatókat nézhettek meg a látogatók, illetve ügyességi játékokon vehettek részt. A játékok után folklór műsor következett a Szederinda citeracsoport prezentálásában, valamint Kelebiát a Tavaszi Hérics Néptánccsoport képviselte. Napközben meglepetésként egy egyedi sportot mutattak be – a Nippon Zengot.

Ez a fesztivál önszerveződő. Szegedi Szabolcs presszójába kerül majd ki egy ötletelő fal, valamint a facebook oldalon is lehet majd ötletelni a jövőre vonatkozólag.