1. Ezt a beszélgetést érdemes meghallgatni annak, aki otthonosan mozog a motorsportok világában. Akár azzal kel és fekszik, kávé helyett benzingőzt eszik és lélegzik, talán a vérében is az folyik. Tanulságos és informatív beszélgetést fog hallani.
  2. Ezt a beszélgetést érdemes meghallgatni annak, aki szereti a motorokat, de nem tudja, milyen szervezeti egységgel működik a magyar motorsport. Nem tudta, hogy milyenek a hétköznapjai, hogy milyen a közege ennek a sportnak, mik az aktualitások és a jövőbeli kilátások.
  3. Ezt a beszélgetést érdemes meghallgatnia annak, aki nincs otthon a motorsport világában, de érdeklik a sportok, és érdeklődve, néhol szolidárisan tudja hallgatni egy másik sportág örömeit és bánatait, kis győzelmeit, nagy nehézségeit.

Személy szerint a motorsportot egy kicsit izgalmasabbnak is tartottam mindig, mint az autósportot. Mondom ezt úgy, hogy a harmadik csoportba tartozónak vallom magam. Szóval érdekesebbnek tartottam sportban a motorok száguldozását nézni, mint az autókét. Kisebb méret, nagyobb manőverező képesség, könnyebb előzés, gyakoribb helycserék, szóval nem előre lefutott a verseny. A szabályok sokkal kevésbé szigorúak, és nyilván ezért lehet nagyobb a veszély is, de én kívülállóként mindig azt mondtam, hogy istenem, ez benne van a pakliban, ezt vállalták.

A motorokkal pörögnek, egy kerékre állnak, repülnek kézzel és kéz nélkül, dőlnek a kanyarban, szóval csupa-csupa, szemre is látványos elemet tudnak végrehajtani. Hogy miért nem látványsportról beszélünk? Ezt a költői kérdést az interjúalany is felteszi. Talán nem hiába.

Szóval én, amolyan kívülállóként szeretem nézni a motorsportot. Ez talán jó ajánló ez olyan embertől, aki nem vallja magát fanatikusnak. Így nyugodtan mondattam volna azt, hogy nem írok ehhez a beszélgetéshez ajánlót. De amit hallottam, az valóban érdekes volt. Sőt, meghallgatásra érdemes, akár az egyes, akár a kettes, a hármas, sőt, az abszolút szkeptikus négyes csoportba tartozik.

A következő interjúban Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) elnöke nyilatkozott. A riporter Vadász János. Hallgassa Ön is a Spoilert, az FM 103,5 – Panda Rádió – Civil Hang Stúdió autós-motoros magazinjának első adását.