Ismét egy régi banda áll össze az Alkalmi járat koncertsorozat keretein belül. Sőt, nem is egy, hanem úgymond két formáció, 2016. október 11-én, kedden az IH Rendezvényközpontban. Mi a Névtelen nulla formáció tagját, az országszerte is azóta ismertté vált Hevesi Tamást szólaltattuk meg, ő nosztalgiázik egy kicsit. A riporter Boros Tamás.

Amikor Pleskonics András barátom megkeresett, hlgy hívjam fel Hevesi Tamást, bizony csodálkoztam. Ismert, sőt, régóta ismert zenészről van szó, akiről azonban nem tudtam, hogy ezer szállal kötődött Szegedhez, az egykori IH-hoz, és Plesi barátomhoz is. Talán az ezer szál volt a meglepő leginkább az interjúból, mert emlékeztem Plesi történeteire a Hevesi testvérekről, Tamásról és Imréről, akik az elmesélés alapján szenzációs zenészek voltak. Tamás még most is előttünk zenél, ismerjük, mint zenészt, mint a labdarúgás iránt rajongó embert a tévéből, és Imre is színvonalas produkciókkal képes mutatkozni, ő sem szakadt el a zenétől. Mondhatni, a jó pap is holtig tanul, hát még a fiatal.

Az interjúból kiderül, mennyire várható nosztalgikus hangulat kedden, mennyire kell készülni az újbóli közös zenélésre, illetve mennyire játszik fontos életet Hevesi Tamás életében a zene. Elárulhatjuk, nagyon.

Az egyre gyakrabban és mindig sikeresen visszatérő szegedi örömzene-formáció vendégeként ezúttal több, rendkívül muzikális és népszerű zenész találkozik.

Újra együtt az egykori Tiszta Forrás nevű formáció, majd az egykori összeolvadás után a Névtelen Nulla („N-0”) volt tagjai: Hevesi Tamás, Hevesi Imre és Dr. Nagy Péter. Az „Ünnepi Járat” apropója, hogy 35 éve fogtak össze ezek a fiatalok, a közös zenélés és alkotás örömére. Az Alkalmi Járat új és korábbi fellépőkkel indítja aktuális esti menetét. Igazi örömzene várható kedden, ahogy Plesi mondta nekem, Hevesi Tamás személyében egy kicsit a Bobby McFerrin stílust kapunk. Az Alkalmi járat Tagjai:

Gyuricza Sándor – gitár, Csallner András Erik – gitár, Bajusz Attila – ének, Hrabovszky Tamás – szájharmonika, Magyar János – basszusgitár, Bedő Gábor – dob.

A szöveg egy része Pleskonics András irománya.