Iskolakezdés együtt! címmel rászoruló iskolások javára indított országos akciót augusztus 17.-én az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon. További információk Gáncs Kristóftól, az Ökumenikus Segélyszervezet sajtó-szóvívőjétől.

Telefonáljon, hogy segíthessen!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén ötödik alkalommal indította el ezt a segélyakciót, amelynek az a lényege, hogy szeptember 1-ig 1000 gyermeknek szeretnék megtölteni az iskolatáskáját. Ehhez szerveznek most egy országos összefogást.

A segíteni vágyó emberek úgy tudják segíteni munkánkat, ha felhívják a 1353-as adományvonalat. Ezt a számot bárki bármikor, bárhányszor felhívhatja. Minden egyes hívással 250 Ft-ot adományoznak a rászoruló gyermekeknek.

Azután ezekből a 250 Ft-okból szép lassan összeadódna azok a 10.000 Ft-ok, amelyekből azután a gyermekek táskáját meg tudjuk tölteni.

Ezt az akciót augusztus 17-én indítottuk, és eddig már 400 táskát tudtunk megtölteni. Úgy tűnik, hogy ahogy közeledik az új tanév, egyre többen értesülnek erről az akcióról, s talán sikerül 1000 gyermeknek örömteli tanévkezdetet biztosítani.

Természetesen egész évben fogadunk tárgyi adományokat is. Erről a www.segélyszervezet.hu oldalunkon kapnak megfelelő információt. Ám most azért mégis inkább az lenne a kérésünk, hogy aki teheti inkább pénzbeli adománnyal segítse a szervezet munkáját.

Ugyanis tanévkezdés előtt minden táskába új tanszerekkel szeretnének kedveskedni a rászoruló gyermekeknek.

Ennek az akciónak éppen az e lényege, hogy a gyermekek ne a mások által már használt, hanem teljesen új tanszereket kaphassanek, így ők is egyenlő eséllyel kezdhetik meg tanulmányaikat, mint szerencsésebb társaik.

Nagy Cintia riporterünk munkáját hallhatják:

 

 

 

Útra keltünk és utca emberét kérdeztük mi a véleménye a jótékonykodásról, adományozásról.