Az alapítvány fő célja a sérült és beteg embereknek a tapasztalatok átadása és segítség abban, hogy a lehető legkisebb törést okozza a beteg hozzátartozói számára annak gondozása, ápolása és az egyéb kötelezettségek teljesítésében…”

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány is részt vesz az idei SZIN-en. Rengeteg érdekes, színes és tematikus programokkal várják a SZINezőket.

Sokszor nézünk farkasszemet az életünkkel. Sokszor el is gondolkodunk rajta, talán egy percre meg is állunk, felnézünk az és megyünk is tovább. Ha látunk egy kerekesszékes embert, vagy egy sérült gyereket elgondolkodunk,hogy milyen szerencsések vagyunk,hogy nem mi vagyunk azok. Mindenkinek a saját problémája  a legnagyobb. Legyen az csak egy bevásárlás, vagy egy egyszerű hétköznapi probléma például,hogy beteg a gyerek.

Azok az emberek akik a Horizontnál és a horizonton dolgoznak mind átéltek már hasonló problémákat és ennél nagyobbakat is. Ők azért vannak,hogy egy Alapítványon keresztül segítsenek olyan embereknek akiknek azért nehéz a bevásárlás mert nem tudnak felállni egy székből,mert lebénultak. Vagy azoknak a fiataloknak szerveznek bulit akik nem tudnak elmenni pl. a Hungiba szombat este szórakozni  mert vakok.

Képzelj el egy olyan csapatot akiknek szív-ügye a rehabilitál emberek segítése és integrálása. Egy csapat, lelkes, és tehetséges fiatal akik időt és energiát nem spórolva kiküldetésként érzik,hogy Szegeden mindenki érezze, átérezze és megélje a “CsakAzértIs” feelinget.

Mint eddig minden évben, idén is kint lesznek az Ifjúsági napokon. Nagyon sokat készültek és dolgoztak azon,hogy minden napra jusson egy kis CsakAzértIs!

Minden napra tartogatnak valami érdekességet:

  Az első nap a Retro hangulaté. “kár,hogy azokból a régi jó dolgokból nem amradt semmi” Hát de mégis 🙂

  Csütörtökön a mozgás korlátozott parkolást nehézségeiről szeretnének beszélni és bemutatni. Az Alapítvány munkatársa Farkas László, aki megmutatja,hogyan is vezet és él teljes életet az aki deréktól lefelé nem érez semmit.

  Pénteken a „Csak azért is megkérdezem” nap lesz. Nagyon izgalmas napnak ígérkezik hiszen bármit meg tudtok kérdezni olyan emberektől akik már farkas szemet néztek az élettel. Kmetovic Anna meséli el milyen érzés megküzdeni egy betegséggel amit úgy hívunk rák. Majd Farkas Lászlótól lehet kérdezni, nem csak az őt ért balesetről.

  Az utolsó napon de nem utolsó sorban a SzIN zárásaként „Csak azért is buli” Kint lesz és előadást fog tartani a buli háziasszonya Korom Alexandra.

Az idén a programokat Medgyesi Zsolt és Goretity Goran szervezte. Ha bármi kérdéseket van őket is megtaláljátok a Civil Faluban az Alapítvány standjánál.

Ezúton is sikerekben és segítésben gazdag SZIN-t és évet kívánunk a Horizont Rehabilitációs és Közhasznú Alapítvány munkatársainak.

Nagy Cintia riporterünk munkáját hallhatják: