A Szegedi Ifjúsági Napok, azaz a SZIN, kihagyásokkal ugyan, de hosszú évtizedek óta Szeged egyik turista-csalogató gyöngyszeme. A szervező ismét az IH, mostani nevén a Szegedi Rendezvény-, és Médiaközpont Nonprofit Kft, amelynek ügyvezető igazgatója, Jávorszky Iván volt a vendégünk, a vele készült beszélgetést hallhatják lentebb.

Számtalan változáson ment már át az idők folyamán, a 80-as évek kavalkádja már össze sem hasonlítható a 2000-es évek óta látható zenei fesztivállal. Amely már egy helyszínen, az Újszegedi Partfürdőn várja a látogatókat, többségében fiatalokat, de azért szép számmal találhatunk közöttük, harmincas, negyvenes éveikben járókat, de akár idősebbeket is. Elég csak kedves barátunkra, Dr. Rockra, azaz Pleskonics „Plesi” Andrásra gondolni, akinek hivatalos feladati lesznek ismét, elsősorban a Blues kategóriában, de megtalálható lesz ő más sátraknál is.

Na de nem neki szeretnénk reklámot csinálni, igaz, keressétek őt bátran, mert ahol feltűnik, ott jó hangulat és jó zenék várhatóak. A SZIN egyébként hagyományosan a nyár záró fesztiválja, ahol 1-1 nemzetközi sztár mellett általában a hazai előadók javával igyekszik kedveskedni a kilátogatóknak. Most sincs ez másként. Az interjúban hallhatnak is pár példát, a teljes programot megtekinthetik a http://szin.org/ oldalon.

Évek óta 2 nagy visszatérő probléma van a rendezvények körül, amit megpróbálnak orvosolni. Az egyik az első napon történő beléptetés, erről is beszél a műsorban Jávorszky Iván, míg a másik, a városlakók panasza a nagy zaj miatt. Emiatt több lakónak is támadt már az az ötlete, hogy a Sziksósfürdőre kellene ezt a bulit kivinni. Szerintem ez túlzás, ennek nagyon jó helye van a partfürdőn, amellyel kapcsolatban azt is hallhatjuk, milyen kibővített szolgáltatásokkal várja a kilátogatókat. Tágas tér, nincs messze, jó környezet. Persze, fontos az is, hogy a lakókat se zavarja nagyon a zene. Hogy egy kicsit se zavarja? Ez lehet, hogy jelenleg nem megvalósítható.

Nem csak Jávorszky Iván, de mindannyian reméljük, hogy balhémentes, panaszmentes lesz a 2016-os Szegedi Ifjúsági Napok. Hát akkor jöjjön egy kis nyárutós csobbanás, bulizás, zenélés!

A SZIN-ről, riporterünk munkáját hallhatják:

Megint csak tettünk egy kört a városban, hogy megkérdezzük a járókelőket, hogy idén ellátogatnak-e a Szegedi Ifjúsági Napokra: