Péntek este az IH rendezvényközpontban gyülekezett a IX. Poet találkozóra érkezett művészekből és műkedvelőkből álló csapat. Az estét Pleskonics András köszöntője nyitotta meg, majd rögtön bele is vágtak az első irodalmi estbe. Molnár Dávid fiatal költő bemutatkozása hat órakor vette kezdetét. A versfelolvasásokkal tarkított irodalmi beszélgetést Kovács Ágnes vezette. A továbbiakban először a szerző osztja meg az esttel kapcsolatos élményeit, majd beszélgetőpartnerét, Kovács Ágnest hallhatják, aki szintén összegzi tapasztalatait.

A mikrofon ezután Ceglédi Anna kezébe került, aki Jagos István Róbert költő irodalmi estjét koordinálta. Kérdezett a költőnek a poet.hu-n való nagy port kavart nem mindennapi jelenlétéről, valamint a frissen megjelent hangos cd-jéről és nem mehetett el szó nélkül Jagos István mostanában írt kiváló generációs versei mellett sem. Először maga a költő szólal meg és mesél egy kicsit a poet.hu-s botrányról és hangosverseinek elkészültéről, utána Ceglédi Anna beszél arról, hogyan hatottak rá a szerző női szerepekben írt versei és egyéb alkotásai.

Az est egyetlen női szerzője Szécsényi Barbara volt, akit megindítóan őszinte verseiről Kovács Ágnes faggatott ki. A költőnő a beszélgetés után mesélt rádiónknak dalszövegeiről, melyek az első mérföldkövek voltak íróvá válásának útján és néhány szóban bemutatta stílusát és a témákat, melyek leginkább érdeklik manapság.

 

A poet.hu főszerkesztő helyettesét, Jabronka Richárdot kérdeztük, hogyan is működik a weboldal és mit gondol a frissen megjelent antológiáról, valamint Szeged városáról:

 

 

Bemutatták a Poet Antológiát, melyben a poet.hu legkiválóbb szerzőinek munkái kaptak helyet. A könyvbemutató után az összegyűlt művészeket és érdeklődőket faggattuk arról, hogyan érezték magukat az eseményeken. 

Civilhangradio körkérdésünk: