BUDAPEST – Lélek-Jelen-Lét címmel június 10-ig látható a Magyar Művészeti Akadémia gyűjteményes kiállítása a pekingi Today Art Museumban (MTI). Fotó: mma.hu

Az MMA keddi közlése szerint a közintézmény nagyszabású és látványos képzőművészeti, ipar- és tervezőművészeti, valamint népművészeti alkotásokat is felvonultató tárlattal mutatkozik be a kortárs kiállítótérben.

A Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia (CNAA), az MMA és a Today Art Museum szervezésében hétfőn nyílt kiállítás kurátorpárosa, Barabás Márton és Sára Ernő több mint száz alkotóművész munkájából állították össze a válogatást, hogy a köztestület méltó keresztmetszettel reprezentálhassa a kortárs magyar művészetet Kínában.

A tárlat Lien Csi, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia elnöke és Farkas Ádám, az MMA elnökségének tagja nyitotta meg.
Az ünnepség után közös workshopot is rendeztek, amelyen a CNAA tagjai, valamint az MMA tagjai közül Benkő Imre, Orosz István és Sipos János tartottak előadást.

Egy évvel ezelőtt Budapesten, a Pesti Vigadóban fogadta az MMA testvérintézményének, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémiának festmény- és kalligráfiakiállítását, erre válaszul mutatkozhat be most a kínai fővárosban a magyar alkotóművészet.