Mégpedig Ázsiai Elefántok. Egy kis mini-Kambodzsa, érkezik Szegedre, az elefántok által, ugyanis az Angkort idéző elefántház hamarosan felépül Szegeden a Vadasparkban, ahogy arról korábbi hanganyaggal rendelkező cikkünkben már szóltunk.
Angkornak része volt egy Elefántterasz is a történelem folyamán, így érthető, ha ezt a királyi pompákkal teli helyet szeretné elhozni Szegedre a Vadaspark.

Az állatok németországi partner állatkertből érkeznek. Az Elefántház utolsó simításairól, illetve arról, hogy milyen állatok érkeznek még a Vadasparkba, Veprik Róbert igazgatója beszélt rádiónknak.

Tavaly nyáron kezdtük meg az elefántháznak az építését. Szerettünk volna egy olyan házat építeni, amit mondjuk megjegyeznek Európában is tehát egy olyat, amit büszkén megmutatunk bárkinek, aki ellátogat a Szegedi Vadasparkba, akár szakmabelinek is. Az építkezés megkezdése hosszas szervezés, előtte nagyon sok egyeztetés a kollégákkal, akik ezzel foglalkoznak Európában és Magyarországon egyaránt. Ennek az eredménye fog megszületni itt hamarosan a Szegedi Vadasparkban. A születés már megvan és a vajúdás utolsó szakaszában vagyunk. Én azt gondolom, hogy tényleg néhány héten belül ez a ház átadásra fog kerülni. Az időpontja is megvan, ami május 27. A ház az elefántok fogadására alkalmas. Még a lakatos szerkezetek utolsó momentumai vannak. A zárszerkezetek berakása, behelyezése illetve a ház kitakarítása. Ezt követően jöhetnek az állatok a kifutóba.
Az állatok a jövőhéten fognak megérkezni a Szegedi Vadasparkba és utána néhány hetes beszoktatás után kerül sor a megnyitóra. A házat úgy kell elképzelni, hogy öt elefántbox került kialakításra, illetve van egy nagy közös belső tér. Ezt a házat télen is lehet használni, amikor a legzordabb idők vannak is jól tudják magukat érezni és ez a legfontosabb számunkra. A nagy közös kifutó, ami az állatoknak a nappali tartózkodására szolgál télen az homokos, a többi boxban padlófűtés és hőlégbefúvók vannak, hogy télen is biztosítsák a meleget a házban az elefántok számára.
Az ázsiai gondolkodásmódot szeretnénk egy kicsit visszahozni az embereknek, amikor belépnek ebbe a házba.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: