Magyarország az elmúlt időszak egyik legjobb gazdasági állapotában van – mondta B. Nagy László országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos Szegeden.
Nem a munkanélküliségről beszélünk, hanem a munkaerő hiányáról, évek óta rekordokat dönt a belföldi fogyasztás és a külföldi tőkebefektetés. A V4 többi országában is hasonló a helyzet, a nagy vízválasztó a migráció, az illegális bevándorlás kérdése, ez osztja meg az európai társadalmakat. A legnagyobb kérdés április 8-a előtt, hogy mit hoz a jövő ebből a szempontból. Jelenleg egyedül a Fidesz-Kdnp képviseli sarkalatosan a migráció elutasítását, ebből a szempontból nemzeti sorskérdés is a választás. Lehet kormányokat választani, lehet rossz pénzügyi, gazdasági és szociálpolitikát is folytatni, de általában a következő választáson van esély ennek a javítására egy politikai kurzusváltással. Az illegális migráció viszont nem tartozik ebbe a javítható körbe, mert itt emberekről, emberi sorsokról van szó.
Ha ez megtörténik, és abban a mértékben, amit a júniusi EU-csúcson keresztül akarnak vinni, tehát hogy Magyarországra 10.000 bevándorlót akarnak betelepíteni, akiknek joga van a családegyesítéshez, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy az mennyi embert jelent Magyarországon és ez csak az első menet. Ha hozzávesszük, hogy a skandináv országokban, Nyugat-Európában mibe kerül ezeknek az embereknek az ellátása, akkor az a növekedési pálya, ami most Magyarországot jellemzi, egy éven belül meg fog törni, mert a költségét ki kell fizetni, pedig ennek nincs fedezete. Ettől kell magunkat megmenteni és a mai politikának ez a legnagyobb felelőssége.