SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel MA esti adása is sok meglepetést tartogat. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-en, este nyolctól.

Dr. Rock keddi műsora a 75. a sorban. Most pedig egyúttal hallható és olvasható formában is tájékoztat minket a mai műsor tartalmáról Dr.Rock, azaz Pleskonics András a várható tartalomról:

“Húsvét után vagyunk – ilyenkor általában vezekelünk; bánjuk / gyónjuk az elfogyasztott ételek és italok mennyiségét… A csömörérzés azonban ma már ne csak a gyomrunkat, hanem a fülünket is bánthatja…

Zenei tömegtakarmányozás helyett, mint tudjuk – Dr Rock az egyedi étkezéskultúra híve, finom vitamindús csemegekosarakat ír fel… mert amint a táplálkozástudományban, a zenei kúrációban sem mindegy, hogy „mit fogyasztunk”… pláne, ha a fülünkkel (t)esszük. A hallásunk méregtelenítése folytatódik a 75., „kerekszámos” műsorunkban…

Ebben a jubileumi műsorban az ÖKÖRZÖLDEK ÉS A MIAFRANCEZ játékos című rovataink lépnek elő főszereplővé és évődnek egymással… a pop-rock, jazz-blues és más műfajok örökzöldjei közül a különc, humoros darabokat válogatjuk, mindig valami rendező, kapcsolódó elv mentén.

A Miafrancez – ugye, egy gyakori kérdés, amikor egy ismerős melódiát, hallunk és nem tudjuk honnan, kiktől ismerjük, miről szól… Ezek a kérdések ebben a műsorban is korbácsként követelik az infókat, a tudást és a részletekig menő finom elemzéseket.

Nem mindig az ismert számokban van a legjobban élvezhető és a legmaradandóbb érték… – ez Dr. Rock szigorú elve és ennek megfelelően válogat könnyű kézzel a Connels, Osar Peterson, Robert Cray, Henry Mancini, a Mills Brothers, vagy Jimmy Smith, Dave Brubeck, Eric Clapton, vagy Floyd Cramer lemezeiből, de itt lehet hallani majd Bob Marley ismert melódiáját egy woodoo-mágus rock-horror énekestől, esetleg egy James Brown és egy Led Zeppelin számot egybemixelve, vagy Jimi Hendrixet csembalón előadva…

Hogy mi a franc ez…?! Maga Dr. Rock adja meg számonként a választ – a mellette kiérdemesült, beleszólásaiban tudós Körte hangmesterével riposztozva – annak rendetlensége és módja szerint…”

A részletekről pedig hallgassuk meg mit mond nekünk Dr. Rock a saját szavaival…

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában