BUDAPEST- A tavalyi sikerre való tekintettel másodjára is megrendezi a budapesti Vasmacska zenekar a nemzetközi nőnap apropóján a Dáma Lármát, melyen idén is szép számmal lépnek fel kis hazánk rocker hölgyeményei. A helyszín idén nem más, mint a Dürer Kert Room 041 terme.

 

Már múlt évben is megrendezték – akkor még a Showbarlangban – a Dáma Lármát, melyen akkor is több mint 40 magyar női zenész lépett fel saját, illetve feldolgozás dalokkal. Az esemény azonban úgy tűnik kinőtte magát, olyannyira, hogy idén hatalmas előzetes sajtó – és közönségérdeklődés (közel 200 résztvevő, és majdnem 500 érdeklődő) követte és követi figyelemmel a Dáma Lárma próbafolyamatait.

Idén már a BassPro Hangszerbolt és a TamTam Dobcentrum is támogatja a rendezvényt.

Ahogyan azt a zene.hu is megírta már: “Persze nem csak coverek, hanem saját szerzemények is előkerülnek ezen a feelinges estén, mert ahogy tavaly, idén is érkezik egy minikoncert erejéig a Buttercup, és a szervező Vasmacska zenekar csapata, valamint ebben az évben a Holy Chicks és egy külön erre az alkalomra készülő dob-performansz is várja a Dürer Kertbe érkező nagyérdeműt.”

Ahhoz hogy közelebb kerüljünk ahhoz, hogy is indult útjára a Dáma Lárma, először a budapesti Vasmacska zenekar történetének kell utánajárnunk, hiszen ugyan van több fotós oldalon is képgaléria a múlt évi koncertről, de igazán több információt, csak további utánajárással sikerült szereznünk. És mivel minden út a Vasmacska zenekarhoz vezet, így jutottunk a hivatalos oldalukra, ahol találhatunk egy rövid leírást róluk:

“A Vasmacska zenekar 2009 őszén alakult. Koós Ilona Mónika (ének), aki már korábban tagja volt egy zenekarnak kitalálta, hogy összehoz egy csajokból álló bandát. Első körben legjobb barátnőjével,Kelemen Ágival(dob) osztotta ezt meg, aki örömmel benne volt a dologban. Icu rendíthetetlenül haladt a kitervelt cél felé így hát ötletet kért egyik legjobb haverjától, Szijártó Zsoltitól (After Rain, Omen, Akela, Kárpátia),aki mint gitároktató két tanítványát ajánlotta gitár és basszusgitár posztra.  Weisz Laci (Zorall, Kalapács), Icu párja segített elkészíteni az első dalokat, melyekből összeállítottunk egy fél órás műsort. 2010 elejétől fordult igazán komolyra a zenekar munkája, mikor a cél már a lekötött koncertekre való felkészülés volt. A dallista folyamatosan bővül, mostmár főleg a saját dalokra koncentrálnak. A csajok szokásává vált, hogy évente rendeznek egy csajbulit, ahová minél több női zenészt hívnak össze zenélni.” 

A Vasmacska zenekar egyébként 2017-ben adott ki legutóbb hivatalos videoklipet, Kifogás címmel.

Szerkesztőségünk érdeklődésére pedig Sicu, a Vasmacska zenekar énekesnője továbbította számunkra az idei Dáma Lárma fellépőinek teljes névlistáját, amiből kiderül, hogy idén is megközelítőleg 40 zenész lép majd fel. Ennek okán hosszabb online kutatásba kezdtünk a fellépők eddigi felvételei után.

Lássuk elsőként a fellépők listáját…

Vasmacska zenekar:
Máté Évi
Jutasi Szandra
Kelemen Ági
Weiszné Sicu

Holy Chicks zenekar:
Tiszai Vivi
Hunyadkürti Évi
Seprényi Fanni
Lahucsky Kriszti
Bakos Zita

Buttercup zenekar:
Marosvölgyi Luca
Késmárky Zsófi
Farkas Sarolta
Máté Évi
Jutasi Szandra

További zenészek:
Gerédi Anita
Szajbert Betti
Hajdú Lívia
Ilinyi Blanka
Szoboszlai Bea
Bukovenszki-Nagy Eszter
Vida Krisztina
Brányi Vivien
Árendás Anita
Kappel Bogi
Ferencz-Márkus Dorina
Szölgyémi Melinda
Roboz Réka
Visegrádi Zsófi
Szibilla Margó
Keresztes Krisztina
Kurcz Orsi
Kékesi Niki
Honfi Anna
Kucsera Lilla
Jung Andi
Tarr Linda
Jaksa Adri
Biró Ági
Kiss Viki
Karai Anna
és Harsányi Péter (egyetlen fiúként a produkcióban)

Íme egy kép a koncertet megelőző össznépi próbák egyikéről:

Exkluzív interjú

Stúdiónkat az a szerencse érte, hogy interjút készíthettünk Sicuval, azaz Weiszné Koós Ilona Mónikával, a Vasmacska zenekar énekesnőjével, a Dáma Lárma főszervezőjével, aki ezúttal részletesen mesélt rádiónknak az esemény és az idei show egyediségének részleteiről.


(Az interjú alatt két Vasmacska dal hangzik el a háttérben: a 2017-es Kifogás, és a 2015-ös Csak Hajts!)

 

Most pedig lássunk a fellépő zenekarok, és zenész csajok eddig munkáiból egy válogatást a YouTube lejátszási lista segítségével…

 

A hivatalos esemény linkje

www.facebook.com/events/118308028957912

További információ

www.facebook.com/Vasmacskazenekar