25 éves fennállását ünnepelte 2017-ben a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány.

A szervezet Dél-Magyarország 3 megyéjéből, Bács-Kiskunból, Békésből és Csongrádból menti az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítja őket a régió újszülötteket ellátó központjaiba. Tavaly sikerült több új műszert is beszerezniük, amelyekkel még hatékonyabban tudják elvégezni életmentő munkájukat, de kiemelt szerepet kapott a prevenció és az oktatás is. A következő két részes interjúban Kovács Péter beszélget Pintér Sándor professzor úrral, az alapítvány kuratóriumának elnökével az elmúlt évről, valamint az idei tervekről.

 

 

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványról röviden

A Szolgálat feladata, hogy a kis betegeket minél hamarabb az őket ellátó regionális központok intenzív osztályára szállítsa, ahol a különböző betegségek azonnali ellátásához szükséges feltételek biztosítottak (pl.: gyermeksebészet, újszülött szívsebészet, stb.), otthonszüléseknél az újszülött ellátása, intézetbe szállítása, valamint feladata az intézeten kívüli újszülött és csecsemő újraélesztés.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása ezen gyermekek életkilátásait – életben marad vagy meghal – és a későbbi évek életminőségét – testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott – döntően meghatározza.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány nonprofit, kiemelten közhasznú civil szervezetként végzi nap mint nap az életmentő munkát a dél-magyarországi régióban.

Kérjük, amennyiben módjában áll, támogassa Ön is az életmentő munkát!

 

Forrás

http://ujszulottmentokszeged.com