Hozzávetőleg 100 nap múlva lesz a 2018-as magyarországi országgyűlési választás, mit lehet most ebből a távolságból látni, mi várható Ön szerint?

A közelmúltban elhangzott egy kijelentés amely szerint a közelgő, 2018-as parlamenti választások eldönthetik Európa bevándorlásügyeinek alakulását, milyen tekintetben lehet ezt a két elkövetkező eseményt összevonni?

Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – jelentette ki a város polgármestere hétfőn. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba. Szegeden mi a helyzet?

December 18-án, hétfőn letette az esküt az új osztrák kormány Bécsben, amelyet az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciója alkot. Sebastian Kurz kancellár, az ÖVP elnöke írja újra mostantól az osztrák politikát. De ezt megelőzően Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette: a visegrádi négyek összesen 36 millió eurót adnak Olaszországnak, hogy kezelje a menekültválságot. Ezek a folyamatok mennyire szólnak bele Európa összképébe? Adhat ez egy további lendületet a migráció megfékezésére irányuló szándékoknak?

Az elmúlt évek tapasztalatait összegezve milyen helyi változásokat látna szívesen a Szeged és térsége politikájában?