A MOL Pick Szeged kézilabda csapata hazai pályán kikapott a francia Nantes együttesétől, 33-30 arányban. Ízlelgeti az ember ezt a mondatot, és elsősorban azért az ízlelgetés, hogy mit is gondoljon. A mérkőzés után a csapat egyik legjobbját, a beállós Bánhidi Bencét sikerült megszólaltatnunk:

Ha a szigorú tényeket nézzük, akkor izgalmas mérkőzésen nem szenvedett nagy arányú vereséget a Szeged, és a meccs közbeni különbség sem volt nagyobb 5 gólnál, ellentétben a múlt heti Rhein Neckar Löwen elleni mérkőzéssel, ahol a végén a 3 gólos különbség valójában már csak kozmetikázás volt. Megemlíthetjük a csapat védelmében azt is, hogy a Szeged az utóbbi években egyértelműen magabiztossá tette a csoportból való továbbjutását, amely vereségek ide vagy oda, veszélyben nem forog most sem, hiszen a nyolcas társaságban három együttest, a Zágrábot, a svéd Kristianstadot és a lengyel Wisla Plockot könnyedén előzik a fiúk, szerepeljenek bármilyen rosszul is az erős csapatok ellen. Ez pedig továbbjutást ér.

Viszont mégis visszalépést észlelhetünk mi, szurkolók. Mert jelenleg a magyar bajnokságban a Veszprém fényévekkel a Szeged előtt van, hiszen 30-21-re nyert Újszegeden. A nemzetközi kupában pedig továbbjuthatunk, ám a legjobb 16 között aligha számíthatunk kegyelemre. ebben az esetben pedig marad a számadás: Nem sikerült az előrelépés, semmilyen fronton sem, márpedig erről világos ígéretek hangzottak el, még 2016-ban a tulajdonostól. Persze ez az ő felelőssége, nem az edzőé, kérdés azonban, hogy Pastor mester erre akkor, esetleg zárt ajtók mögött mit mondott. A tulajdonosi elvárás azonban a világ minden részén szent, még ha olykor valótlan alapokon is nyugszik.

Mert a szurkoló mindig az előrelépést várja, hiszem, a csapattal együtt. Mert ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket, az a tény már nem nyugtat meg senkit, hogy milyen jó, hogy a világ legjobb csapatai teszik tiszteletüket az Újszegedi Sportcsarnokban, mert tagjai vagyunk a Bajnokok Ligájának. Ezt a szintet ugyanis már megugrottuk. Mégis úgy tűnik, most van egy léc, amit eddig átvittünk, de most nem megy. A szurkoló úgy látja, ez a szív és a lélek léce. Hogy úgy küzdjön a csapat minden tagja a pályán, mintha élet és halál kérdése lenne, hogy megnyerje az összecsapást. Hogy a közönség feltétlen elismerésével jöjjenek le a fiúk a parkettről. Ha ezt újra látni fogja a rajongó, akkor visszatér a jó hangulat Szegedre.

Mert most kisebb(?) válságban van a csapat. A Veszprém elleni 21-30, a Löwen elleni megalázóan síma 31-34 és most a gyakorlatilag végig a Nantes által uralt 30-33 ugyanis minden volt, csak nem olyan meccsek, amik a Szeged utóbbi éveihez méltóak lettek volna. És ezt a sort látszik majd folytatni november 19-én a Barcelona elleni összecsapás. A katalánok ugyanis a világ legerősebbjei közé tartoznak. Persze éppen ellenük is meg lehet kezdeni a lépdelést felfelé azon a bizonyos lejtőn, amin most orral lefelé állunk.

Fotó: Kondor Alexandra/proegy.hu