2018. április 1: Aki otthon van Szeged zenei, rockéletében, az tudja, hogy ez a dátum nem csak a jövő évi bolondok napja, hanem Szurdi Zsoltnak, a Rock klub megalapítójának születésnapja is. Szurdi Zsolt azonban ez év április 14-én itthagyta e földi világot. Talán ez az ok is vezette zenészbarátait, hogy egy nagy flashmobot hozzanak létre születésének 65. évfordulóján Szegeden, SzegedRocks néven.  Az eseménynek van előzménye, a szegedi ötletgazdák is elmondták, nem az övék a dicsőség. Az eredeti ötlet Olaszországból, egészen pontosan Cesenából indult, Rockin Milla címen. A Szegeden, durván fél év múlva bekövetkező eseményről tartottak a szervezők, Pleskonics András, azaz Dr. Rock mellett a 3 ötletgazda, megszólalásuk sorrendjében Révész Zsolt, Gajda Ferenc és Tátrai János sajtótájékoztatót.

 

Hogy Gajda Döme, a maga jelenleg 12 évével a legfiatalabb lesz-e a zenészek között a SzegedRockson, azt még nem tudni. Elhivatottságban azonban nincs hiány:

A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakoznak, és most már nem reménytelen az 1000 létszámos jelentkezés sem. Emellett, hangsúlyozták az ötletgazdák, minden kolléga rendkívül segítőkész. Azt ígérik, folyamatosan csepegtetik a következő hónapokban a fontos információkat a közvéleménynek.