Idén XVI. alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületének szervezésében a Forum Humanum szakmai konferencia. A programokról, néhány fellépőről és a tematikáról Kiss Boglárka, a konferencia egyik szervezője beszélt.

Idén 16. alkalommal rendezzük meg ezt a konferenciát. Mint minden évben, törekedtünk egy nagyon színes program kialakítására és ez szerintem idén is sikerült.

Akkor vegyük számba ezeket a programokat. Első körben van ennek a konferenciának valamilyen központi tematikája?

A jövő ma van társadalmunk változásai címet adtuk neki. Arra gondoltunk, hogy az emberek valahogyan gondolkoznak bizonyos dolgokról, viszont ezek a dolgok nagyon mélyen beleágyazódtak a társadalmi kontextusba. Úgyhogy a társadalom folyamatosan változik és mi ezekre a változásokra szeretnénk felhívni a figyelmet.
A rendezvénysorozat október 27-én pénteken kezdődik. Fél 10-kor Szabó Éva a Szegedi Pszichológiai Intézet vezetője fogja megnyitni a rendezvényt. 10 órakor kezdődnek az előadások. Akit érdemes kiemelni az Hevesi Kriszta. Ő szombaton lesz velünk és a szexualitás változásairól fog nekünk beszélni. De valóban nagyon sok programunk van. Lesz szó az oktatásról, a marsi expedícióról, a high-tech kutatási módszerekről, a drogokról, szexről, börtönről és a börtönhöz kapcsolódó témákról.

Hevesi Krisztát említetted. Nem csak Szegedhez és a térséghez köthető előadókat hívtatok meg?

Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületének van egy másik konferenciája, amit tavasszal szoktunk  megrendezni. Az csak a pszichológus hallgatóknak szól és oda csak szegedieket hívunk meg. Ez egy kicsit nagyobb körű rendezvény és ezt a laikusok számára is megnyitjuk. Igyekszünk azzal is színesíteni a programot, hogy minél változatosabb helyekről hívunk előadókat.

Gondolom az előadások messze nem pusztán tudományos jellegűek.

Igen erre fel is hívtuk az előadóink figyelmét amikor meghívtuk őket, hogy próbálják minél közérthetőbben előadni a mondandójukat és a kutatási területüket. A belépésre vannak napi jegyeink, 2 napos jegyeink és egy előadásra szóló jegyeink. A napi jegy 1.500 Ft, a két napos 2.000 Ft és az egy előadásra szóló jegy 500 Ft lesz. Diákigazolvánnyal, SZTE dolgozói kártyával és online jegyvásárlással 10% kedvezményt tudunk biztosítani a jegyárakból.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: