A Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió élő adásának vendége volt Zsivkovitsné Gyenes Krisztina, a Talentum Alapítvány vezetője, aki az október 8-án megtartott Civil Piacról és az Alapítvány előtt álló fontosabb feladatokról beszélt. A riporter Boros Tamás.

Mondhatnám azt, hogy tematikus önkéntes programokon innen, civil piacon túl, mert túl vagyunk egy civil piacon is. Ti negyedik alkalommal rendeztétek ezt meg. Hogyan sikerült az idei, hiszen a kiállítóknak a köre is kibővült?

A visszajelzés számunkra az a civil szervezetek és az intézmények részéről volt nagyon fontos. Mindannyian azt jelezték vissza, hogy nagyon sikeresnek találták, hiszen nagyon sokan látogatták meg a standjukat, nagyon sokan kérdezték őket, hogy milyen tevékenységeik vannak és szerették volna őket jobban megismerni. Ez a sikernek a fokmérője. Maga a rendezvény, amit mi szerveztünk az rendben lezajlott, minden program a helyén volt, tehát a mi részünkről nyilván ez a siker, de a fő visszajelzés az az, hogy a civilszervezetek és az intézmények nagyon élvezték a programot.

Volt valami újdonság? Vagy igazából kitaláltátok és ez egy bejáratott dolog, változatlan helyszínen a Mars téren az egyik kiállítócsarnok előtti terület. Ez egy bevált módszer? 

Részben azt mondhatom, hogy ez egy bevált dolog, hiszen tudjuk, hogy minden évben civilszervezeteket hívunk meg. Van is egy bázis, akik minden évben eljönnek, de mindig bővítünk a körön. Az idei évben a kulturális intézményeket és szervezeteket céloztuk meg, így voltak újak is. A Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház és még számos más olyan szervezet, akinek az a célja, hogy a kulturális programokat terjessze és a kulturális életet bővítse itt Szegeden.

Illetve talán a fejlődés leginkább abban mérhető le, hogy ha én is visszaemlékszem arra, hogy az első alkalommal, akik látogatók voltak akkor, bizonyára furcsán néztek, hogy ezek mit keresnek ott a piacon. Talán a negyedik alkalommal már lehet hogy hozzászoktak. Hozzászoktak? 

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: