Vendégem a telefonvonal másik végén Tolna Péter a Nyenyere Egylet tagja és a mai napon ismét táncház lesz a Városi Rock Klubban. Szeptember 14-én újra kinyitja a kapuit a táncház valamint a Városi Rock Klub.

Hogyan telt a nyaratok?

Hát a nyarunk legfőképpen pihenéssel és nyaralásokkal telt. A nyár vége felé már összeálltunk próbáltunk és találkoztunk, illetve megbeszéltük az őszi menetrendet.

Mi várható a mai napon? Kik lesznek a vendégek, illetve milyen stílusú zenét hallhatunk majd?

Ahogy említetted te is ez az őszi szezonnak a kezdete lesz. Úgy gondoltuk és azt terveztük már a kezdetektől fogva, hogy ezt a táncház sorozatot egész évre kiterjesztjük. Év elején is ez volt a nem titkolt célunk, hogy  hagyományteremtő jelleggel csináljuk meg ezeket a táncházakat a Rock Klubban. Az őszi menetrend az továbbra is az, amit elkezdtünk, hogy minden táncházban a Nyenyere Egylet házigazdasága mellett szegedi vagy szegedi kötődésű népzenei zenekar megjelenik. közreműködik és szolgáltatja a vonós zenét. Most szeptember 14-én a Kender zenekar lesz a vendégünk. Innen is köszönjük, hogy elfogadták a megívásunkat. Ők fognak vonós muzsikát szolgáltatni a megszokott Dél-alföldi módbeli zenén és dallamokon túl.

Tánctanítók lesznek?

Mostani táncházban Nagy Róbert és Zádori Zsuzsa lesz az, aki a táncot tanítani fogja.

Én bíztatok mindenkit, aki hallja, hogy egyrészt adja át másrészt jelenjen meg a mai napon, szeptember 14-én a Városi Rock Klubban. Hány órakor kezdtek?

20:00-kor kezdődik a táncház és várunk mindenkit szeretettel. Tavasz után már tovább is gondoltuk a dolgokat, mert az látható volt, hogy működik ez a táncház a Rock Klubban. Egy sikeres pályázatot is magunk mögött tudhatunk. ezeknél az őszi táncházainknál már fontos megemlíteni, hogy a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával is valósulnak meg.

Mindenféleképpen. Azt gondolom, hogy ez a vendégeknek azért is nagyon jó hír, mert bár a korábbiakban sem volt erről szó, de azt hiszem, hogy fel sem merül az, hogy belépős legyen ez a rendezvény, hanem teljesen ingyenes.

A beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: