A WatchMe zenekar 2015-ben alakult, és noha szám szerint több férfi, mint nő alkotja a bandát, de a gondolat a lányok fejéből pattant ki. Két éves fennállásuk alatt már értek el szép sikereket, tavaly például a Veszprémi utcai Fesztivált nyerték meg, ennek hatására pedig már tavaly is meghívást kaptak Ferrárába, Olaszországba, a neves Ferrara Buskers Festivalra. Idén már szerencsére el is tudták fogadni a meghívást.
A zenekar tagjai:

Dósa Szelina – Ének
Baracskay Rita – Szaxofon
Kristóf Martin – Gitár
Meidl András – Basszus gitár
Siklósi Bence – Dob

A következő interjúban Baracskay Rita mesél egy kicsit a zenekarról, stílusokról, ars poeticáról és jövőbeli tervekről. A riporter Boros Tamás.

2015-ben alakultatok. Két lány és három fiú tag van, de nálatok egy kicsit ilyen szempontból mégis a nőuralom a jellemző a létszám ellenére, hiszen ti lányok hoztátok létre ezt a zenekart. Hogyan történt ez?

Ez így van. Mi a Szelinával régebben együtt zenéltünk egy másik zenekarban kb. 4-5 éve. Azóta folyamatosan együtt vagyunk színpadon. Az előző zenekarral készült lemez alatt fogalmazódott meg bennünk, hogy mi egy kicsit mást csinálnánk. Ebből lett a WatchMe. Szóval nagyon tudatos volt, hiszen már akkor tudtuk, hogy meg akarjuk csinálni ezt az együttest mikor még az előző zenekarban munkálkodtunk. Szépen felépítettük magunkba, hogy mit és hogyan szeretnénk, hogy milyen zenéket és mondanivalókat szeretnénk közvetíteni. Mielőtt hivatalosan felmentünk a színpadra WatchMe-ként előtte azért viszonylag sok ideig volt ilyen műhely munka szerűség és agyalás, hogy mi hogyan is legyen.

Ez azt jelenti, hogy sok hatás ért titeket zeneileg? Hiszen mikor hallgattalak titeket az volt az érzésem, hogy egyszerre jellemző a buli zene és elképzelhető egy koncerttermi zene is. 

A zenekar többsége Kőbányáról jött. Szóval inkább a rock n’ roll az, ami a közös pont és mindenkit jellemez. Ettől függetlenül a kulcs inkább abban lesz, hogy mi Szelinával ugyanazokat az előadókat hallgatjuk.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: