A kánikula elől a Klub hűvös termeibe húzódott a Gőzerő! Készülnek a 2017-es SZIN-re, amelyen egyébként lesz egy Szurdi Zsolt nevű színpad is. Az alábbi riportban Kolonics Erika az IH Rendezvényközpont intézményvezetője beszél nekünk az idei és a jövőbeli tervekről.

Úgy tudom, hogy jövőre lesz az 50. Szegedi Ifjúsági Napok. Kérlek, mesélj egy kicsit arról, hogy miben lesz más a jövő évi, illetve ha az ideivel kellene összehasonlítani, akkor milyen különbségeket fogunk felfedezni?

Igen már elkezdtük a következő évnek a megszervezését párhuzamosan az ideivel. Próbálunk olyan tematika szerint dolgozni jövőre, hogy mindazokat a nagy előadókat, zenekarokat elhívni, akik az 50 év alatt itt voltak. Lesz olyan része a fesztiválnak, ahol találkozhatunk is ezekkel a zenekarokkal. Szeretnénk kiadni egy 50 oldalas SZIN könyvet, kiadványt, amelybe fotókat, írásokat, relikviákat szeretnénk felvonultatni, amelyben kérnénk is a Szegediek és a volt fesztivállátogatók segítségét. Vannak is már megkeresések ezzel kapcsolatban.

Az idei évben számomra és úgy gondolom, hogy a rádióhallgatók számára is egy nagy különlegesség is lesz az idei SZIN-en, hiszen lesz egy Szurdi Zsolt színpad. Kérlek, mesélj erről!

Személyesen is nagyon régóta ismertem a Zsoltit és úgy gondolom, hogy a SZIN látogatói is tudják, hogy ki ő. Ismerik a munkásságát is, találkoztak már vele nap mint nap a is bicikliével az alföldi papucsában. Ő olyan személyiség volt, akinek nagyon sajnálom az elvesztését. Mindenféleképpen szerettünk volna megemlékezni róla, hiszen 12 évig ő volt a Szegedi Ifjúsági Napok szervezője mindamellett, hogy Rock Klub vezető volt, népzenész volt, nagyon jó barát és kolléga volt. Csak pozitívumokat tudok a Zsoltiról mondani és ezért gondoltunk arra, hogy az idei SZIN-en állítatnánk emléket, illetve a Gőzerő zenekarral lesz egy megemlékezés a Világzenei színpadon, ahol a zenekar tagjai, barátok, ismerősök és mindenki, aki ismerte a Zsoltit lerója a tiszteletét.

Milyen előadókat vártok erre a színpadra? Hogyan raktátok össze a repertoárját?

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: