A cikk címe lopott. Érted Soulunk ugyanis a címe annak a Jótékonysági Slam Poetry estnek, amelyet a Mindset Szeged csapata szervez a szegedi Slam közösség támogatásával. Erről beszélt a Civil Hang Stúdiónak Tóth Laura, a Mindset Szeged koordinátora.

Igazán nemes cél vezérli a szervezőket ennek a júliusi délutánnaj/estnek létrehozása során. Ugyanis az esemény teljes bevételét a Reménysugár Alapítvány közreműködésével a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának ajánlják fel. Többféle módon is lehet a nemes célért tenni, nekünk, az érdeklődőknek is:

  1. A délután egy jótékonysági kézműves vásárral kezdődik, ahol különböző civil szervezetek mutatják be portékáikat, mint a Sclerosis Multiplexes (SM) Betegek Csongrád Megyei Egyesülete vagy a Szivárvány Autizmus Közhasznú egyesület.
  2. Szintén segíthetünk, és talán az egyik legfőbb segítési mód, az 1000 Ft-os belépőjegyek és az 1500 forintos támogató jegyek online vagy személyes megvásárlásával. Mondani sem kell talán, hogy ez is jótékony célra megy. A Slam eseménye 18 órakor kezdődik, amelyben öt slammer ad elő, illetve egy kis meglepetéssel kezdődik az est. Erről is beszél az interjúban Tóth Laura.
  3. Ezen felül lehetőség van adakozni becsületkasszába. Kitett doboz, és mindenki dob belé annyit, amennyi neki jól esik, határ a csillagos ég.
  4. Valamint részt lehet venni egy tombola sorsoláson is, amely jegyeket szintúgy meg lehet vásárolni, és az egyik támogató által felajánlott, Závada Péter könyvet, valamint egy válogatott Slam-es kötetet lehet nyerni.

Még mindig (egészen az esemény kezdetéig) lehetőség van részt venni a szervezők nyereményjátékban, a facebook esemény megosztásával. A nyertesek között az onkológiai osztályon fekvő betegek rajzait, összesen 6 darab rajzát sorsolják ki. Ezen felül kisorsolják az est sztárvendégének, Simon MártonnakDalok a magasföldszintről című kötete is.

Remélhetőleg sokan lesznek készen adakozni ennek a szép célnak az érdekében. A slam poetry mindenestre 2017 nyarán jó hívószó erre. Hogy mennyire volt sikeres a gyűjtés, tudjuk eg minél többen tehát július 12-én szerdán 17, majd 18 órától. a végeredményről pedig bizonyosan beszámoltatjuk Lauráékat itt a Civil Hang Stúdió műsorán.