Az IKV Zrt. 2017. februárjában írt ki pályázatot 30 db, felújított lakás szociális alapon történő bérbeadására, melynek keretein belül összesen 726 db pályázati csomagot vásároltak az érdeklődők.

A felújítás során a legtöbb lakásnál teljes körű volt. Sok került az elhasználódott hideg- és meleg burkolatok cseréjére, a külső és belső nyílászárók javítására, esetleges cseréjére, a faburkolatok javítására, valamint a beépített bútorok helyreállítására is. Az épületgépészeti munkálatok során az elavult vezetékrendszert cserélték, új szerelvények és szaniterek kerültek beszerelésre. A bérlők maximális biztonsága érdekében a gázberendezéseket és a hőleadó készülékeket felülvizsgálták és ahol szükségesnek ítélték javították vagy cserélték őket. A víz, gáz és a fűtési mennyiségmérőket is ellenőrizték, javították vagy újakat helyeztek el. Az épületvillamossági munkálatok során új dugaljak, kapcsolók kerültek elhelyezésre, valamint az elavult vezetékeket is kicserélték. Az elektromos fűtőkészülékek felülvizsgálatára is sor került, javították vagy szükség esetén cserélték őket.

A területi elosztást tekintve a lakások a Kemes utcában, a Szamos utcában, a Csongrádi sugárúton, a Retek, az Ág utcában és a Becsei utcában, valamint a Temesvári körúton helyezkednek el. Alapterületüket tekintve többnyire 40-60 négyzetméter nagyságúak de akad ennél kisebb és nagyobb méretű lakás is.

A pályázat során 235 család 659 db pályázatot nyújtott be. A feldolgozás során 84 pályázó 206 db pályázata került kizárásra, így 151 pályázó 453 db pályázata maradt érvényben.

2017-ben még tervezik a szociális alapon történő lakásbérbeadásokat, a következő pályázat várhatóan május közepén kerül kiírásra.

Az alábbi hanganyagokban Kardos Kálmánt az IKV Zrt. vezérigazgatóját és az egyik nyertes pályázót hallhatják.