A kormány 4,2 milliárd forintos uniós forrású, a rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít; a cél az, hogy a következő három évben 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését segítsék a nyílt munkaerőpiacon – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Czibere Károly arról beszélt, a programmal szeretnék elősegíteni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek és a munkaadók egymásra találjanak. Ennek érdekében egyebek mellett egy rehabilitációs fejlesztési központot és egy országos tanácsadó hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal.

A kormány elkötelezett amellett, hogy az érintettek számára esélyt, lehetőséget teremtsen arra, hogy a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedhessenek, ez egyszerre gazdasági és társadalmi érdek – hangoztatta. A foglalkoztatáson keresztüli esélyteremtés fontos kormányzati szándék, aminek már megvannak az eredményei, hiszen az elmúlt 25 évben most a legalacsonyabb az inaktivitási ráta és a munkanélküliség – mondta az államtitkár.

-MTI-